Wpis z mikrobloga

Rano wróciłem z nocki, pochyliłem sie nad łóżkiem i jak mnie coś nie łupnie w krzyżu.. Myślałem że mi dysk wyskoczył, ale ruszać się mogłem. Udało mi się jeszcze zęby umyć, próbowałem rozwałkować te plecy jakoś, ale niewiele to dawało. Poszedłem spać, ale obudziłem się po trzech godzinach i prawie nie mogłem się ruszać z bólu.
Zadzwoniłem do przychodni. Mam brać tabletki przeciwbólowe i jutro stawić się na wizytę.
Na szczęście jakoś chodzić potrafię, ale cały wykrzywiony. Nie potrafię się wyprostować ani siedzieć. Dwa miesiące temu skończyłem 26 lat. Nie wiedziałem że podatki mnie tak przygniotą. Uważajcie na siebie Mirki

#starosc #chcesiewyzalic
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jagass Nimesulid (substancja aktywna w nimesilu) bardzo obciąża wątrobę, więc z nim trzeba uważać i stosować najlepiej już w podbramkowych sytuacjach, szczególnie jeśli się ma przeciwwskazania. W niektórych krajach jest wycofany z tego powodu.
I mimo wszystko warto brać coś na osłonę. Stosowałam kiedyś i było wszystko ok do jednego razu jak mi kichy tak przeczołgało, że do teraz mam traumę i unikam jak ognia.
  • Odpowiedz
@vendel: trzy zdrowaśki zawsze propsie :).
Ale na serio to diagnoza jest po rezonansie. I spanie na twardszym zostało mi polecone przez lekarzy już bez mała ponad 20 lat temu - żeby nie było, śpię na tym tylko gdy boli lub czuję, że ten ból się zbliża. Jeszcze oczywiście pływanie (na plecach). Potem jeszcze wykminiłem, że ścianka wspinaczkowa - z bardzo umiarkowanym wysiłkiem - relaksuje i wzmacnia po siedzącej pracy.
  • Odpowiedz
@MLeko29: Ja tak miałem jak sobie czyściłem materac i sobie założyłem do góry nogami. Przez miesiąc nie mogłem się ruszać - gdy zamieniłem materac z powrotem na taki, jaki powinien być, to ból minął.
  • Odpowiedz
@MLeko29: Ja też tak miałem tylko ruszyć się nie mogłem. Jak trochę przeszło od razu do specjalisty, tomograf i wyszła przepuklina. Zapisała mi wit b w zastrzykach I jeden super lek Diprophos przeszło po jednym zastrzyku.
  • Odpowiedz
@variat bzdura. Brałem witaminę b12 w zastrzykach setki razy i nigdy nie bolało. Zastrzyki robiła moja Mama więc robiła powoli. Jak idziesz do jakiejś p---y co ci wciśnie na raz to tak będzie bolało.
  • Odpowiedz
Współczuję, ja radzę znaleźć prywatnie neurochirurga który ma podpisaną umowę również z NFZ i brać skierowanie na rezonans. Ja dzięki temu zaoszczędziłem sporo czasu. Miałem dosyć ciężki przypadek więc na początek seria 20 zastrzyków w 10 dni, przeciwbólowe i witaminy w kręgosłup. Potem skudexa/Tramadol. Dopiero to mnie postawiło na nogi na tyle żeby zacząć rehabilitację i ćwiczenia z fizjoterapeutą. W między czasie przyszedł wynik rezonansu - dyskopatia i zatkanie kanału nerwowego. Jedynie
  • Odpowiedz
@krash nic nie przeszło, zlikwidowało i wyciszyło tylko ból, przepuklina nadal jest, bo jej się cofnąć nie da i jak nie będziesz ćwiczył to prędzej czy później się odezwie, lepiej wcześniej niż później, bo konsekwencje dużych przepuklin bywają okropne
  • Odpowiedz
@Benybenassi: to nie p-----l że bzdura ok? Ilu ludzi ma robione shoty przez mamusię?! a ile przez pielęgniarki które mają cię w dupie, zwłaszcza jak sam mówisz, że normalnie będzie bolało?! żegnam
  • Odpowiedz
@variat nie normalnie nie będzie. Poproś panią pielęgniarkę. Powiedz że to są podobno bolesne zastrzyki ale że wygląda na pro to zrobi Ci pomału i boleć nie będzie. Taka pielęgniarka jak widzi tłuka to mu wciśnie na raz i kopa w dupe i uciekaj. Tu masz taki protip ode mnie za free. Więc nie podskakuj bo takiego kiepa to jednym płaskiem ustawiam do pionu
  • Odpowiedz
@MLeko29 mam to samo, trzeci dzień jak kładę się do łóżka to prawie ryczę z bólu, aż cała lewa noga mnie boli od krzyża. Pierwszy raz miałem to z 4 lata temu jak syna przewijalem i średnio raz w roku mnie strzykanie. Ogólnie wstaje rano jest ok a im dłużej stoję siedzę to gorzej. Zawsze po kilku dniach mija
  • Odpowiedz