Wpis z mikrobloga

✨️ Naturalne zamienniki medikinetu na ADHD
Cześć, wstępnie u mnie stwierdzono adhd. Mam ciągły mętlik w głowie i problemy ze skupieniem. Problem w tym że wizytę i psychiatry mam dopiero za pół roku na NFZ xd z 6 lat temu pamiętam ktoś poczęstował mnie jakimś stymulantem i poczułem w końcu jasność umysłu i wielkie uspokojenie. Chciałbym poczuć coś podobnego więc pytanie czy są jakieś naturalne zamienniki medikinetu? Chciałbym czegoś spróbować bo mam coraz większe problemy w pracy ze skupieniem i kończeniem projektów co realnie zaczyna być dla mnie niekorzystne
#adhd #psychiatra #medikinet #kiciochpyta #lekarz #medycyna

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: naturalnie to chyba tylko kofeina w tabletkach, z tym że ma ona inne proporcje dopaminy do noradrenaliny - więc może uciszyć głowe, uspokoić a z drugiej strony zestresować, powodować pocenie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim chłopie wygrzeb trochę tych zaskurniaków i idź prywatnie dużo szybciej. Wiesz jak to będzie wyglądać? Na wizycie psychiatra da ci jakiś najsłabszy lek na próbę, ewentualnie zaleci samemu zwiększyć trochę dawke po paru dniach, za miesiąc, półtora kontrola żeby zobaczyć jak na Ciebie działa. To na te wizyty na NFZ też będziesz czekał pół roku jak akurat lek nie zadziała? Potem Ci może dać inny lek albo zwiększyć dawkę. Potem
  • Odpowiedz
@MechanicznaPitaja: na NFZ to różnie może wyglądać, rownie dobrze może czekać pół roku a go psychiatra zbyje mówiąc że to nie ADHD tylko depresja i da SSRI, albo stwierdzi ADHD i da SNRI. Na NFZ to można iść z gotową diagnoza po receptę, albo przynajmniej z diagnoza psychologiczna, EKG i reszta badań pod ADHD, wtedy zamiast czekania pol roku na wizytę a później nie wiadomo ile trwa diagnozowanie to zapisujesz
  • Odpowiedz