Aktywne Wpisy

KiroNiro +385
XDDD Słyszycie faceciki? Macie KUPIĆ swojej kobiecie dom a jak nie to jesteś p---a. Jeszcze każecie księżniczce dokładać się do pizzy. #pieklokobiet #kukoldystan #logikarozowychpaskow
źródło: 1000016392
Pobierz
enforcer +286

Mam problem z planami na życie. Skończyłem 3 rok lekarskiego na WUM. Od początku wiem że to nie dla mnie ale wiadomo rodzice lekarze - kasta rodzinna wypopki powiedziałyby. W każdym razie poszedłem bo kazali. Teraz poszedłem na 4 rok i żałuję już strasznie. Zawsze chciałem iść na historię albo administrację. Mówię o tym rodzicom od pierwszej klasy licbazy. W tym momencie powiedzieli że zaakceptują mój wybór ale doradzają mi żebym dociągnął do końca lekarski i jak mi się odwidzi historia/administracja to będę miał przynajmniej prawo wykonywania zawodu. Ukończenie to będzie pikuś bo dotąd wszystko praktycznie w pierwszym terminie zaliczałem. Nie wiem co robić.
Opcja 1: kompletnie olewam lekarski i w 2026 roku idę na historię/administrację którą kończę w 2029 roku licencjat, 2031 roku magister.
Opcja 2: za rok zaczynam historię/administrację i jednocześnie 5 rok lekarskiego i ciągne dwa kierunki. Trochę się obawiam czy podołam na wysokim poziomie więc raczej odrzucam tę opcję.
Opcja 3 (tak jak chcą rodzice): robię tylko lekarski który kończę w 2028 roku i wtedy zaczynam historię/administrację którą kończę w 2033 roku. Tutaj ze względu na czas kształcenia mi się to nie uśmiecha.
Druga sprawa że nie wiem który z tych dwóch kierunków wybrać. Jakbym był świeżo po maturze to poszedłbym pewnie na oba równolegle. Teraz już ze względu na wiek raczej wolę wziąć jeden i iść do jakiejś pracy na weekendy typu gastro. JAk są jacyś absolwenci tych kierunków to prosiłbym o radę. #studia #medycyna #lekarski #historia #administracja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Bo znam też taki przypadek - rodzice lekarze, syn poszedł na nauczyciela i zarabia max 5k ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jedynak więc wszystko odziedziczy, ale i tak ojciec lekarz mu dom wybudował - ale na tej samej dużej działce co rodzice mieszkają ( ͡°( ͡° ͜ʖ
Bait nie bait, znam taki przypadek xD
Z pasji jedzisz później autem który kupił Ci tata na 40 urodziny ( ͡º ͜ʖ͡º)
Kończysz medycynę, zdajesz LEK i robisz staż, żeby mieć pełnej PWZ.
Potem zatrudniasz się na pół etatu w jakiejś wiejskiej przychodni, a w międzyczasie robisz drugi kierunek.
Doradzam administrację - będziesz miał szanse na zatrudnienie w szpitalnych kadrach, a historią możesz się zajmować hobbystycznie.
Porzucanie kierunku lekarskiego gdy zaliczyło się już kilka lat to masakryczna głupota.
Taki tip. Za x lat każdej pracy będziesz nienawidził. Liczyć się będzie tylko kasa na życie - albo lepsze albo gorsze. Wybór jest teraz.
Skończyła studia i poszła do zakonu, nie pracuje. I nigdy nie chciała, no ale... Dobre wyniki...