Wpis z mikrobloga

@lycaon_pictus: w 99% przypadków casual na ubuntu czy mincie sobie normalnie poradzi, ja to instaluję starszym osobom do przeglądania onetu, nie potrzebuje specjalistycznych narzędzi żeby odpalać strony a mało kto ma jak to gdzieś indziej wspomniano "myszki z 20 przyciskami".

Normalnym ludziom mając jeden system na dysku nic się nie wysypuje tak samo siebie z czapy.

@ButtHurtAlert no i AMD się dawno dostosowało, bo open source'owy sterownik w kernelu
  • Odpowiedz
w 99% przypadków casual na ubuntu czy mincie sobie normalnie poradzi, ja to instaluję starszym osobom do przeglądania onetu, nie potrzebuje specjalistycznych narzędzi żeby odpalać strony a mało kto ma jak to gdzieś indziej wspomniano "myszki z 20 przyciskami".

Normalnym ludziom mając jeden system na dysku nic się nie wysypuje tak samo siebie z czapy.

@khrop: Choć mam pewne zastrzeżenia, ja się zgadzam, ale pytanie było do rzuconej tezy.
  • Odpowiedz
@lycaon_pictus: Nie zauważyłem nigdzie upartego namawiania casuali na korzystanie z linuxa, ale jest to często lepsza opcja niż fikoły, które ludzie proponują, żeby np. korzstać nadal z WIndowsa 7 lub za niedługo pewnie 10. Widziałem przykład, gdzie ktoś aktualizacje poprawek do 10 stosował na 7, tutoriale jak nadal odpalać Steama na W7 i tak dalej. Windows 11 zwyczajnie zachowuje się jak crap nawet na nowym, tanim i w teorii wspieranym
  • Odpowiedz