Aktywne Wpisy

mirko_anonim +8
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mega_Smieszek +358
źródło: temp_file965355579804701654
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file965355579804701654
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Nic tak nie zniechęca z korzystania linuksa jak dwa czynniki:
- linux
- linuksiarze
@PieknyWojciech: nie, najgorzej są inni linuksiarze. Jak ja powiedziałem że wróciłem na Windows by w spokoju pograć w Mass Effect LE to inni linuksiarze z wypoku próbowali mi wmówić z ze kłamię, nigdy nie używałem Linuxa i manipuluje, bo według raportów na internecie innym ta gierka pod Linuxem działa. A gdy jednak wyszło
Tak samo przeglądanie plików - skończyło się na łączeniu terminalem bo nie mogłem menadżera okienek jako root odpalić przez xrdp
Tak samo jak p--------o o "ANDROJID TO TYĆ LOONIX" - to odpal .apk z androida na linuxie, no dalej xD
"TO ODPAL BINARKE C# NA WINDOWS NO DAWAJ :DD"
Tak, Linux działa na serwerach, android jest na nim oparty.
Sam korzystam z windowsa jako desktopa, do programowania w kombo z WSL, nie wyobrażam sobie robić czegoś poważniejszego w stylu manipulacji plikami czy sprawdzania sprzętu/sieci na Windowsie, Linux do spraw technicznych jest o wiele lepszym rozwiązaniem po prostu. Jak ktoś korzysta zawodowo z terminala to będzie wolał linuxa
No chyba że trzeba wybrać dystrybucję to wystarczy przebrnąć przez całe akapity p--------o (ta taka, tamta owaka, ta zła, tamta jeszcze gorsza), ale potem już jest łatwiej, potem już wszystko działa ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
I tak, skompilowane .exe programu napisanego w C# możesz przecież normalnie odpalić na windzie.
Nikt tu nie mówi o serwerach, zresztą nikt przy zdrowych zmysłach też nie będzie produkcyjnie korzystał z samby czy
Tak jak wyżej pisałem, sam jestem linuxiarzem bo pracuje w IT, nawet Windows stwierdził w pewnym momencie że Linux jest nieodzownym elementem deweloperki i stąd jego randez-vous z WSL - powodzenia z np ustawianiem serwera http(apache) na
Chodziło mi właśnie o "ołypensursowe" zamienniki dla AD, które działają tak wybitnie, że nikt się na to nie przesiada.
Wepchałeś się z tym linuxem serwerowym w rozmowę o desktopach, w odpowiedzi na komentarz o androidzie, a teraz walisz w chochoła,
@ButtHurtAlert: ale jak już powiedz że w Windows jest lepszym rozwiązaniem na desktopy to linuksiarze dostają p***olca
Przecież ja na samym początku napisałem że linuxowi brakuje active directory a ty nie wiem po co wyskakujesz jak filip z konopii że pozdro z uzywaniem apache directory, wtf xD
2. przeciez napisalem typowe use-case gdzie masz środowisko deweloperskie i chcesz na żywo przetestować ot choćby jak sie strona loguje, pozdro z restartowaniem w kółko dockera jak sobiew mozesz po prostu uruchomic apache
@ButtHurtAlert: a także przyzwyczajenia i ease of use. Na każdym windowsie instalujesz wszystko tak samo, a na linuxach musisz patrzeć jakie masz menedżery pakietów, jakie repozytoria, czy program to pakiet .deb, .rpm, pgk.tar, czy może flatpack, snap czy appimage....
Największym wrogiem Linuxa jako systemu na desktopy jest jego fragmentacja.
Istnieje już coś bardzo podobnego ale lepiej wyegzekwowanego i z faktycznym trybem desktopowym, nazywa się Bazzite.
@Adam_Konarski_z_Katowic: zajebiste porownanie :D
podkradam.
ale wlasciwie to czemu nie chcesz tira?:D przywieziesz sobie lodowke ze sklepu, a nawet dla sasiadow za jednym razem, przeprowadzki tez super sa, spakujesz wszystko na raz, a jeszcze mozesz sobie dorobic transportem :D
@DEMONzSZAFY: To dlaczego tak uparcie namawia się casuali do korzystania z Linuxa?