Wpis z mikrobloga

✨️ P-----c kobiet wobec mężczyzn: czy to mit?
Miałem dziwną rozmowę z przyjaciółką wczoraj. Od razu na wstępie zaznaczę, że ona raczej nie ma poglądów lewicowych, ale nie wiem czy tej teoria ma z tym coś wspólnego.

Rozmawialiśmy w grupie z znajomymi o naszym koledze, który uciekł od swojej dziewczyny, bo ta traktowała go jak śmiecia. Kopała, szczypała, bez powodu biła, uważając to za zabawne. Ogólnie robiła to dla jaj, sprawiając przy tym wrażenie słodkiej dziewczynki.
Kiedyś przy piwie nasz znajomy, który jest psychologiem z wykształcenia, z obserwacji tylko wizualnych oraz z tego co się dowiedział z różnych histori stwierdził, że jedyne wytłumaczenie takiego zachowania to jakieś spektrum autyzmu lub asperger lub jakieś zaburzenie patologiczne.

Chlop nie wytrzymał. W momencie kiedy ona pojechała na obiad do rodziny, on udawał chorego. Kiedy został sam w wynajmowanym mieszkaniu, szybko się spakował i uciekł do siostry gdzieś tam w Skandynawii.

Rozmawialiśmy długo o tym w ekipie. Komuś udało się z nim porozmawiać nawet. Zdawało się, że facet przechodzi jakieś załamanie nerwowe. Nawet zwykła rozmowa z przyjaciółmi sprawiała mu ogromny problem. Stwierdziliśmy, że zwyczajnie stresuje się na samą myśl, że ktoś może wiedzieć, iż biła go kobiet.

No i tu wchodziła cała na biało moja przyjaciółka z dziecięcych lat. Na wstępie, wiedziałem, że ona jest lekko dziwna, ale nigdy nie spodziewałbym się, że aż tak. Stwierdziła, że facet jest cipeuszem, że nie istnieje coś takiego jak p-----c kobiety względem mężczyzny. Samo to zdanie wywoływało u niej śmiech. Za każdym razem jak ktoś jej próbował tłumaczyć, że miał dużo siniaków, zadrapań w okolicy twarzy lub szyi, a raz nawet podbite oko (opowiadał, że w pracy się uderzył, ale potem jego ex powiedziała komuś, że to ona nabiła mu limo) to ta aż wybuchała śmiechem.
Tak jak mówiłem wcześniej. Według niej nie ma czegoś takiego jak p-----c kobiety wobec faceta. STWIERDZIŁA, ŻE TO TYLKO FEMDOM!!! Tak, zgadza się! Femdom to forma wspierania faceta!!!! Nikt nawet się nie zaśmiał. Nikt nawet nic nie powiedział. Żeby jeszcze było zabawniej to inna nasza koleżanka skwitowała "no coś w tym jest"... KUR-TY-NA...

#logikarozowychpaskow #rozowepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: p-----c kobiet wobec mężczyzn oczywiście istnieje, co nie zmienia faktu, że koleś jest cipeuszem. Każdy normalny facet by się kobiecie za to odwinął, a nie uciekał do innego kraju. Po prostu wyczuła, że ma do czynienia ze skrajnym beciakiem i sobie pozwalala na coraz więcej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Tak samo jak istnieje p-----c mężczyzn wobec kobiet, tak istnieje p-----c kobiet wobec mężczyzn (chociaż statystycznie rzadziej).
W obu przypadkach jest to niedopuszczalne.
  • Odpowiedz
chociaż statystycznie rzadziej

@alfka: Na ile kojarzę to nie, nawet w kontekście fizycznej i psychicznej, ale to kobiety z powodów biologicznych i pozycji społecznej są częściej narażone na negatywne skutki przemocy domowej w związku (podkreślę jeszcze raz: p-----c domowa w związku).
  • Odpowiedz