Wpis z mikrobloga

Zawsze mnie bawi to jak psiarze p------ą o tym, że nie ma czegoś takiego jak agresywna rasa psów i psy z natury nie są agresywne xD A bez dobrego wychowania taki pies zachowuje się gorzej od dzikiego zwierzęcia z lasu i potrafi zabić człowieka bez powodu xD
#psiarze #psy
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gieremek Rozszerzyć listę psów, zakaz pseudohodowli, obowiązkowy kurs na psy sportowe i kurs ze szczeniakiem dla ras sportowych jak amstaff, owczarek niemiecki itp.
  • Odpowiedz
@LamajHarma: No i maja racje bo akurat kazdy pies, niezaleznie od rasy moze Cie u----c, to glupie zwierze i nie wiesz co mu strzeli do lba.

To jak zasada ograniczonego zaufania podczas poruszania sie w ruchu drogowym, nigdy nie wiesz co ktos odwali. Z psami jest podobnie, co z tego ze rasa niby malo agresywna, nie bylo nigdy labradora czy goldena ktory kogos u----l/zagryzl?
  • Odpowiedz
To wejdź na facebook. Pod każdym postem o ataku psa możesz przeczytać, że psy nie są agresywne z natury i to tylko wina złego wychowania albo jego brak

@LamajHarma: I Grażynka z FB jest twoim wyznacznikiem standardów społecznych? XD

Pomijając już fakt, że nikt tutaj nie robi żadnej weryfikacji tych kont FB i połowa z nich może być trollkontami xD
  • Odpowiedz
Nie widziałem żeby ktokolwiek tu negował np. listę ras agresywnych z rozporządzenia MSWiA.

Ba, ja jako naczelny obrońca psów chętnie bym tę listę rozszerzył.

@Gieremek: a ja widziałem na fb i na wykopie wśród lewactwa głosującego na po. Icoteras.jpg
  • Odpowiedz
I Grażynka z FB jest twoim wyznacznikiem standardów społecznych? XD

Pomijając już fakt, że nikt tutaj nie robi żadnej weryfikacji tych kont FB i połowa z nich może być trollkontami xD

@Gieremek: tak, poznałem zbyt wielu psiarzy i ludzi, którzy zaprzeczają takim faktom. Jak mówiłem o uśpieniu tych psów, to odpalali się jak silniczki na nawrockiego.

CZEMU CHCESZ UŚPIĆ TEGO PSA TY MORDERCO?!
  • Odpowiedz
@LamajHarma: Tutaj nawet nie chodzi o sam fakt agresji, czy jej braku. Zwyczajnie wystarczy ograniczyć hodowlę ras, które mogą potencjalnie być niebezpieczne dla człowieka. Agresywna chihuahua wielkiej krzywdy nie zrobi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz