Wpis z mikrobloga

Zawsze mnie bawi to jak psiarze p------ą o tym, że nie ma czegoś takiego jak agresywna rasa psów i psy z natury nie są agresywne xD A bez dobrego wychowania taki pies zachowuje się gorzej od dzikiego zwierzęcia z lasu i potrafi zabić człowieka bez powodu xD
#psiarze #psy
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

odstaw politykę bo ci siada na banię misiaczku

@Gieremek: albo ty jesteś lemingiem i nie dostrzegasz korelacji. Zmuś trochę swój mózg do wysiłku, bo wysiada. To lewica i wyborcy po od zawsze darli japy w obronie zwierząt. To oni protestowali przeciw 5 dla zwierząt etc. Nie jesteś w stanie zaprzeczyć prawdzie i faktom.
  • Odpowiedz
To wejdź na facebook. Pod każdym postem o ataku psa możesz przeczytać, że psy nie są agresywne z natury i to tylko wina złego wychowania albo jego brak

@LamajHarma: nie ma to jak brać jakieś kilka ewenementów i na podstawie tego wyrabiać sobie opinię o całej grupie
  • Odpowiedz
@Gieremek:

Nie napisał nigdy nikt.

Wlasnie czytam nius na fejsbuku dotyczacy tego zagryzienia i najwyzej lajkowany komentarz (1000 lajkow), to wlasnie argument ze nie mozna usypiac tych psow bo to nie ich wina, tylko wlasciciela ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Takich komentarzy jest pelno, przy kazdym glosnym pogryzieniu. Na jakim ty swiecie zyjesz.
Akuzativ94 - @Gieremek: 
 Nie napisał nigdy nikt.

Wlasnie czytam nius na fejsbuku do...

źródło: IMG_2362

Pobierz
  • Odpowiedz
@Gieremek: to mało widziałeś, pod każdym postem o pogryzieniu jakieś ameby piszą, że nie ma agresywnych ras psów, amstaffy to już wgl przekochane misie
  • Odpowiedz
to mało widziałeś, pod każdym postem o pogryzieniu jakieś ameby piszą, że nie ma agresywnych ras psów, amstaffy to już wgl przekochane misie

@Kernydz: za dużo screenów Wielkiego Nosa się naczytałeś i ekstrapolujesz to teraz na wszystkie psy i ich właścicieli xD
  • Odpowiedz
Nie napisał nigdy nikt.

Nie widziałem żeby ktokolwiek tu negował np. listę ras agresywnych z rozporządzenia MSWiA.

Ba, ja jako naczelny obrońca psów chętnie bym tę listę rozszerzył.

@Gieremek: a ja widziałem kilkakrotnie, jak ktoś pisał, że nie ma agresywnych psów - tylko trzeba dobrze wychować.
  • Odpowiedz
@LamajHarma: moj dalszy sąsiad z ulicy sobie tak parę amstaffów "wychowywał". Tak wychował że kilka miesięcy temu musiał jednego z nich uśpić w pi*du, bo się zaczął rzucać z zębami na domowników, a swojego pana finalnie ugryzł w głupi łeb. Czekam teraz jeszcze aż uśpią tego drugiego, będę spokojniejszy jak żona z synem na spacer idzie.
  • Odpowiedz
@LamajHarma: to chyba bardziej jacyś bambiniści niż prawdziwi psiarze, bo prawdziwy psiarz wie, że są różne rasy i mają one różne przeznaczenie. Jest cała gama ras, które być może nie powinny być dalej hodowane ze względu na skłonność do agresji, a jak już, to tylko przez doświadczonego hodowcę, który umie psa ułożyć. Z psami w typie pitbulli jest taki problem, że były kiedyś hodowane z myślą o stworzeniu silnego i
  • Odpowiedz