Wpis z mikrobloga

Zawsze mnie bawi to jak psiarze p------ą o tym, że nie ma czegoś takiego jak agresywna rasa psów i psy z natury nie są agresywne xD A bez dobrego wychowania taki pies zachowuje się gorzej od dzikiego zwierzęcia z lasu i potrafi zabić człowieka bez powodu xD
#psiarze #psy
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LamajHarma psy są z natury zwierzętami terytorialnymi więc również agresywnymi wobec intruzów. Idioci pozwalający swoim psom na wszystko nie zauważają że w ten sposób umieszczają samych siebie niżej w hierarchii stada i pies myśli że może robić co chce
  • Odpowiedz
@Gieremek: nie psiarzyno, sam czytam komentarze i potem baituje takich jak ty, zwłaszcza fajnie się odpalacie jak się napisze, że agresywne zwierzę trzeba poddać eutanazji
  • Odpowiedz
@LamajHarma: no to wydupiaj na fb i tam tocz wojnę, przyłazisz do normalnych ludzi i p--------z coś o fb

psiarze blackpil polka przegryw przylazło tutaj i odbiera smak życia, nie masz odwagi tam walczyć czy o c--j chodzi?
  • Odpowiedz
Zawsze mnie bawi to jak psiarze p------ą o tym, że nie ma czegoś takiego jak agresywna rasa psów i psy z natury nie są agresywne xD

@LamajHarma: Ale masz takich ludzi wśród znajomych, którzy posiadają psy i taka jest ich opinia?

Posiadam psa i mam zupełnie inne zdanie na ten temat. Jestem również za całkowitym wygaszeniem ras agresywnych oraz specjalnym pozwoleniem na posiadanie psów powyżej pewnego wzrostu.
  • Odpowiedz
@Gieremek: problem z tą listą jest taki, że mieszkańców lub psów z nielegalnych hodowli nie obejmuje patrz UK. Tutaj kryterium musiałby być np ciężar psa, ale to też nie jest super rozwiązanie.
  • Odpowiedz
  • 0
@LamajHarma takiego słyszysz to od razu wiesz że rozmawiasz z neandertalczykiem ponieważ grupa psów terier to właśnie grupa urodzonych morderców którzy w próbie łowieckiej nie tylko łapią ofiarę ale mają instynkt że przyniosą ci ją martwą czyli muszą instynktownie zabić to co złapali nawet mały york jest urodzonym mordercą ale typowy neandertalczyk który chodzi wśród nas nie wie tego i plecie bzdury które sam wymyślił
  • Odpowiedz
@LamajHarma: Bo u nas ludzie maja problem z myśleniem. Mam znajomą, która boi się psów. A co słyszy od właściciela psa który do niej podbiega na spacerze? „Nie bój się, on nie gryzie.” no k---a.

To trochę tak, jakby wrzucić do wody osobę, która prawie się kiedyś utopiła, i powiedzieć jej: „Spokojnie, tu jest płytko.”
  • Odpowiedz
Nie napisał nigdy nikt.

Nie widziałem żeby ktokolwiek tu negował np. listę ras agresywnych z rozporządzenia MSWiA.

Ba, ja jako naczelny obrońca psów chętnie bym tę listę rozszerzył.

@Gieremek: Spotkałem się niestety z behawiorystami, którzy potrafią czymś takim rzucić. Nie wiem na ile to rozpowszechnione ale z takimi tezami wyskoczyło mi już kilka osób z tego zawodu.
Strach pomyśleć, że przekazują ten szkodliwy mit dalej w swojej pracy.
  • Odpowiedz