Wpis z mikrobloga

Siedzę sobie właśnie na SOR w Przemyślu. Zero ludzi. Czas oczekiwania 3 g. 5 min. ( ͡° ͜ʖ ͡°). Strach pomyśleć co by było gdyby ktoś był przede mną. Lekarz dostał info że jest pacjent ale stwierdził że pacjent musi poczekać ¯\(ツ)/¯
Pogromca20 - Siedzę sobie właśnie na SOR w Przemyślu. Zero ludzi. Czas oczekiwania 3 ...

źródło: 1000019311

Pobierz
  • 480
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 259
@Pogromca20: POTENCJALNYM ZLAMANIEM NA SOR XDDDDDD

O poradni chirurgicznej nie słyszał, nie no ludzie trzymajcie mnie

@Cozwykopem: ty byłeś w ostatnich 30 latach w polskim szpitalu?

Do poradni chirurgicznej musisz mieć skierowanie od lekarza POZ. Czyli zajmujesz miejsce i czas
  • Odpowiedz
  • 286
@bodziak123: tak. Byłem u lekarza. Oczywiście zaspany. Spał na 100%. Mi tam ryba mogę poczekać z taką "kontuzją" niech się wyśpi. Ale patologiczne to trochę bo przecież bierze za to kase. To tak jakby strażak na dyżurze spał bo pożar jest za mały żeby wstawać.. Czekam na wynik. Prawdopodobnie zwichnięcie tylko.
  • Odpowiedz
@Pogromca20 przecież to system nadaje czas oczekiwania na podstawie danych z d--y, ale pewnie poczekasz już do 8 na nową zmianę, jeżeli nie masz bezpośredniego zagrożenia życia
  • Odpowiedz
@Pogromca20: wszyscy tacy mądrzy, a pacjent powinien dostać rzetelną informację dlaczego ma tyle czekać i w jakiej jest sytuacji. Wszyscy jesteśmy ludźmi, każdy się stresuje, jest zmęczony, więc nikomu nie zaszkodzi trochę empatii i zrozumienia w drugą stronę
  • Odpowiedz
@ZygmnuntIgthorn jasne ze nie ale autor napisal ze ma podejrzenie złamania czyli zapewne nic mu nie bylo. Dowiedziałby sie po prostu ze moze spokojnie na przeciwbólowym przeżyć do rana I iść do lekarza pierwszego kontaktu. Bez sensu tracić nerwy i czas na SORze ze zwichnięciem
  • Odpowiedz