Wpis z mikrobloga

Od dziś mogę śmiało powiedzieć, że osobiście przyłożyłem rękę do likwidacji typowego Ruska.

W skrócie: miałem na statku marynarza (załoga szeregowa), który mieszka w jednym z krajów bałtyckich, ale taki z niego obywatel jak ze mnie baletnica.

Gość otwarcie gadał propagandę Putina, ale do tej pory był raczej niegroźny. W ostatnich dniach zaczęło mu jednak odbijać - rzucał tekstami, że Wołodia niedługo „weźmie się za Polskę” i że będziemy pod jego jurysdykcją, bo zrobi z nami, co mu się tylko będzie chciało.

Pomyślałem sobie, że nie pozwolę na takie pier***nie o Rzeczypospolitej, więc postanowiłem zadziałać. Wciągnąłem typa w rozmowę - zapytałem, co sądzi o tych ostatnich atakach na duńskie lotniska i czy jego zdaniem to robota Rosji. No i się zaczęło. Stwierdził z dumą, że oczywiście, że tak - że to pokaz siły, że Dania jest bezbronna i będzie następna w kolejce. Tak się nakręcił, że zaczął opowiadać o podboju Danii, a na koniec palnął, że nasz prom, pływający pod Duńską flagą, wkrótce będzie miał Rosyjską szmatę.

Żeby było śmieszniej - typ klepie biedę, bo jego żona wydaje wszystko, co zarobi, jak on jest na morzu, a sama nic nie robi.

Nagrałem cały jego wywód na telefon i jak kapitan przyszedł na mostek sam zagadałem o tych dronach i puściłem mu ten wywód. Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś tak szybko wylatywał ze statku - i to w asyście duńskiej policji xD

No i tak... od dziś mamy nowego marynarza xD

#rosja #ukraina #wojna
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 108
@xyzzy w prawie duńskim za publiczne pochwalanie lub zachęcanie do przestępstw przeciwko państwu, w tym prób obalenia rządu czy destabilizacji struktur konstytucyjnych, przewidziane są kary prawne.Konkretnie:Sekcja 114 (1) duńskiego kodeksu karnego penalizuje działania mające na celu poważne zagrożenie lub obalenie podstawowych struktur politycznych, konstytucyjnych, ekonomicznych czy społecznych kraju. Kara może wynosić od kary pozbawienia wolności na czas określony do dożywocia.Sekcja 136 (2) penalizuje publiczne pochwalanie lub aprobatę przestępstw wymienionych w rozdziałach
  • Odpowiedz
@Caracas:

Podsumowując, za publiczne propagowanie obalenia państwa lub pochwalanie takich działań w Danii grożą poważne sankcje karne, włącznie z karą pozbawienia wolności nawet do 4 lat lub więcej w zależności od przewinienia

Czyli nie mogę lecieć do Danii, bo otwarcie uważam, że Rosja powinna upaść i sobie ten ryj rozwalić?
  • Odpowiedz
@Caracas: super, był jeden pod obserwacją, a teraz już jest wolny, syndrom oblężonej twierdzy się wzmocnił, bez pracy, z problemami finansowymi. Ciekawe czy ktoś nie użyje jego desperacji i fanatyzmu do zrobienia czegoś głupiego. Brawo chłopie, chciałeś pomóc a tylko przyłożyłeś rękę do czyjejś indoktrynacji.
Nie bez powodu leczeniem fanatyków i ludzi z zaburzeniami zajmują się profesjonaliści, a nie amatorzy którzy na oglądali się W11
  • Odpowiedz
Niechciałbym mieć w pracy gościa który podpuszcza i nakierowuje jakieś tematy, ukradkiem nagrywa rozmowy i leci z tym do przełożonego, niezależnie od okoliczności. U mnie się mocno piętnuje takie zachowania, a op się tym chwali (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@Caracas:

Podsumowując, za publiczne propagowanie obalenia państwa lub pochwalanie takich działań w Danii grożą poważne sankcje karne

Pytanie na ile prywatna rozmowa dwóch typów to jest publiczne propagowanie
  • Odpowiedz