Wpis z mikrobloga

Od dziś mogę śmiało powiedzieć, że osobiście przyłożyłem rękę do likwidacji typowego Ruska.

W skrócie: miałem na statku marynarza (załoga szeregowa), który mieszka w jednym z krajów bałtyckich, ale taki z niego obywatel jak ze mnie baletnica.

Gość otwarcie gadał propagandę Putina, ale do tej pory był raczej niegroźny. W ostatnich dniach zaczęło mu jednak odbijać - rzucał tekstami, że Wołodia niedługo „weźmie się za Polskę” i że będziemy pod jego jurysdykcją, bo zrobi z nami, co mu się tylko będzie chciało.

Pomyślałem sobie, że nie pozwolę na takie pier***nie o Rzeczypospolitej, więc postanowiłem zadziałać. Wciągnąłem typa w rozmowę - zapytałem, co sądzi o tych ostatnich atakach na duńskie lotniska i czy jego zdaniem to robota Rosji. No i się zaczęło. Stwierdził z dumą, że oczywiście, że tak - że to pokaz siły, że Dania jest bezbronna i będzie następna w kolejce. Tak się nakręcił, że zaczął opowiadać o podboju Danii, a na koniec palnął, że nasz prom, pływający pod Duńską flagą, wkrótce będzie miał Rosyjską szmatę.

Żeby było śmieszniej - typ klepie biedę, bo jego żona wydaje wszystko, co zarobi, jak on jest na morzu, a sama nic nie robi.

Nagrałem cały jego wywód na telefon i jak kapitan przyszedł na mostek sam zagadałem o tych dronach i puściłem mu ten wywód. Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś tak szybko wylatywał ze statku - i to w asyście duńskiej policji xD

No i tak... od dziś mamy nowego marynarza xD

#rosja #ukraina #wojna
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@TheChosen1 Typ coś źle przetłumaczył albo zrozumiał. Próbą obalenia rządu przecież może być głosowanie w wyborach albo w parlamencie np wotum nieufności ichnie.
  • Odpowiedz
@Caracas: Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy o polityce, szczególnie tych bardziej kontrowersyjnych poglądach, otwarcie w robocie rozmawiają. To trzeba mieć ujemne IQ i nawet nie chodzi o ryzyko zwolnienia, tylko zwyczajnie o atmosferę, bo nigdy nie wiesz jakie ktoś inny ma poglądy i ktoś z kim miałeś dobrą relację nagle zaczyna na ciebie krzywo patrzeć. Po co? Chcesz gadać o polityce, to masz internet (no ale z drugiej strony masa
  • Odpowiedz
@Caracas: a w sumie jak gadaliście to pytałeś go dlaczego pływa pod banderą "zgniłego zachodu", a nie na jakimś ruskim statku? Znaczy wiadomo, że dla piniendzy, ale jak to sobie tłumaczył?
  • Odpowiedz