Wpis z mikrobloga

polaki nie znają zasad ruchu drogowego. Powiedz takiemu że w Polsce obowiązuje ruch prawostronny to się zesra.

@Nikczemny_Pomidor: A powiedz, że obowiązuje jazda zgodna z ograniczeniami prędkości, to się zesra i rozsmaruje sobie na klacie w proteście.

Zawsze mnie bawi, jak z------------a husaria (to niekoniecznie do ciebie) drze się że hur ruch prawostronny dur, przepisy som, trzeba przestrzegać po czym jak się odpisze że wypadałoby też przestrzegać tych od ograniczeń
  • Odpowiedz
@mk321: a jak są tylko dwa to jeździsz ciągle lewym, bo prawy to ciągłe zjazdy i manewry?

Jak pojawia się trzeci z lewej, to nagle prawy staje się dla połowy kierowców toksyczny, nawet gdyby był pusty i dokładnie taki sam jak prawy z dwóch po którym wcześniej bez problemu jechali. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Domingo-Jachas: Też na takich narzekałem, ale Warszawa mnie nauczyła, że jazda środkowym jest najbezpieczniejsza... Nie wiem jak jest gdzie indziej, może da się jechać prawym przez 100 km.
  • Odpowiedz
@Domingo-Jachas: Przepisy są po to by każdy się do nich dostosowywał, nie ja, nie ty ani reszta mirków w tym wątku nie decyduje o tym które można sobie relatywizować a które nie. W Polsce obowiązuje ruch prawostronny, koniec Jeśli kogoś męczy że raz na jakiś czas musi zjechać z prawego bo zbliża się do tira, trudno. Może powinien się przesiąść na zbiorkom. Inna sprawa że w tak monotonnej jeździe drogami
  • Odpowiedz
jechanie środkowym pasem na 3-pasmowej trasie szybkiego ruchu ma absolutnie NAJWIĘCEJ SENSU i nawet z tym nie handluj:

@enzojabol: tylko z twojej egoistycznej perspektywy, bo innym to bardzo przeszkadza i zmniejsza przepustowość ruchu i zwiększa zagrożenia. Równie dobrze możesz powiedzieć że najwięcej sensu ma parkowanie na zakazie, bo zawsze jest wolne miejsce. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

- z lewej każdy kto chce jechać szybciej może spokojnie wyprzedzić

- z prawej może jechać
  • Odpowiedz
@ahh_niewazne umiesz czytać? Przecież odpowiedź jest w moim wpisie, który zacytowałeś.

To że chcecie jeździć 250 lewym pasem i ktoś wam go "blokuje" jadąc 150, bo wyprzedza tego, który jedzie 100 środkowym (bo po prawej jadą 80), przy ograniczeniu 100, to nie jest mój problem.
  • Odpowiedz
@Ogau czemu piszesz o autostradach? Tylko tam są trzy pasy?

Tak wyglądają drogi w Warszawie po prawej stronie Wisły. Już pisałem wyżej.
  • Odpowiedz
@ahh_niewazne @Ogau @Yanko15 @coconut_slav @abbondanza

Czy wy serio jak jedziecie prawym pasem i jest wjazd i widzicie, że kilka samochodów chce wyjechać, to kurczowo trzymacie się tego prawego, mimo że środkowy i lewy są puste?

Serio jesteście takimi chamami na drodze, że nie ustąpicie i nie zrobicie miejsca na wjazd? Bo środkowy i lewy muszą być puste, bo może za godzinę będzie tam jechała
  • Odpowiedz
@mk321 szkoda czasu na czytanie tego twojego p---------a.
Tak - jeżdżę PRAWYM pasem, niezależnie od tego jak szybko jadę. Nawet jak jadę 200 kmph to zjeżdżam na prawy pas jeśli jest wolny i będę jechał nim dłużej niż kilka sekund. Ty też powinieneś. Zawsze. Naucz się tego albo oddaj prawo jazdy. Nie pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@mk321: jak jedziesz srodkowym to ludzie którzy chca jezdzic normalnie musza robic slalom ze skrajnego prawego na skrajny lewy i potem spowrotem albo wyprzedac kretynow prawym bo czopki boja sie ze im sie pas skonczy i przypadkowo zjada z autostrady.

Po c--j tu budowac 3 pasowe autostrady skoro i tak janusze efektywnie zmieniaja to w autostrade dwupasowa bo nie potrafia wykonywac podstawowych manewrow na drodze

()
  • Odpowiedz
a prawy najszybszy. ( ͡º ͜ʖ͡º)

@JanLaguna: najszybszy to dużo powiedziane jak tam wszystkie pasy zamieniają się w parking.

Cała S8 w Warszawie to jeździ może 5 km/h. Chyba nie ma bardziej zakorkowanej drogi w tym kraju. A przez to, że praktycznie wszystkie zjazdy są tam wyprowadzone bezpośrednio z prawego pasa, zamiast tworzyć nowy, to ludzie tam jeżdżą środkowym. Życzę powodzenia w zmianie pasa jak
  • Odpowiedz
@mk321 a po co mam czytać te twoje wysrywy skoro znam kodeks drogowy? Jutro zaczniesz pisać dlaczego warto wrzucać lewy kierunkowskaz na rondzie.
Nie, nie i jeszcze raz nie. S--------j na prawy pas - to naprawdę nie jest takie trudne.
  • Odpowiedz