Aktywne Wpisy
Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
źródło: temp_file724616512454029400
Pobierz

źródło: b7961be0-eeb1-43f1-9eca-7d4db9b1f42e
Pobierz@ekektrykpozdalnym: pjona
@Nikczemny_Pomidor: A powiedz, że obowiązuje jazda zgodna z ograniczeniami prędkości, to się zesra i rozsmaruje sobie na klacie w proteście.
Zawsze mnie bawi, jak z------------a husaria (to niekoniecznie do ciebie) drze się że hur ruch prawostronny dur, przepisy som, trzeba przestrzegać po czym jak się odpisze że wypadałoby też przestrzegać tych od ograniczeń
Jak pojawia się trzeci z lewej, to nagle prawy staje się dla połowy kierowców toksyczny, nawet gdyby był pusty i dokładnie taki sam jak prawy z dwóch po którym wcześniej bez problemu jechali. ¯\(ツ)/¯
@CrokusYounghand: Chociażby tu. Warszawa
@enzojabol: tylko z twojej egoistycznej perspektywy, bo innym to bardzo przeszkadza i zmniejsza przepustowość ruchu i zwiększa zagrożenia. Równie dobrze możesz powiedzieć że najwięcej sensu ma parkowanie na zakazie, bo zawsze jest wolne miejsce. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To że chcecie jeździć 250 lewym pasem i ktoś wam go "blokuje" jadąc 150, bo wyprzedza tego, który jedzie 100 środkowym (bo po prawej jadą 80), przy ograniczeniu 100, to nie jest mój problem.
Tak wyglądają drogi w Warszawie po prawej stronie Wisły. Już pisałem wyżej.
I tu
Moje ulubione miejsce, 2 takie sytuacje na odcinku 700 metrów. Ile tam ludzie z prawego mieli problemów... Lokalsi już wiedzą żeby się ustawiać na drugim od lewej co najmniej kilometr wcześniej, a nie liczyć, że ktoś nas łaskawie wpuści. Tam jest bardzo gęsto w szczycie.
https://maps.app.goo.gl/XQCBph7B3Kf9KjCi7
Dziękuję, temat zakończony.
Czy wy serio jak jedziecie prawym pasem i jest wjazd i widzicie, że kilka samochodów chce wyjechać, to kurczowo trzymacie się tego prawego, mimo że środkowy i lewy są puste?
Serio jesteście takimi chamami na drodze, że nie ustąpicie i nie zrobicie miejsca na wjazd? Bo środkowy i lewy muszą być puste, bo może za godzinę będzie tam jechała
Tak - jeżdżę PRAWYM pasem, niezależnie od tego jak szybko jadę. Nawet jak jadę 200 kmph to zjeżdżam na prawy pas jeśli jest wolny i będę jechał nim dłużej niż kilka sekund. Ty też powinieneś. Zawsze. Naucz się tego albo oddaj prawo jazdy. Nie pozdrawiam.
Po c--j tu budowac 3 pasowe autostrady skoro i tak janusze efektywnie zmieniaja to w autostrade dwupasowa bo nie potrafia wykonywac podstawowych manewrow na drodze
(-‸ლ)
@JanLaguna: najszybszy to dużo powiedziane jak tam wszystkie pasy zamieniają się w parking.
Cała S8 w Warszawie to jeździ może 5 km/h. Chyba nie ma bardziej zakorkowanej drogi w tym kraju. A przez to, że praktycznie wszystkie zjazdy są tam wyprowadzone bezpośrednio z prawego pasa, zamiast tworzyć nowy, to ludzie tam jeżdżą środkowym. Życzę powodzenia w zmianie pasa jak
Tak samo jak nie patrzysz co się dzieje na drodze. Co właśnie udowodniłeś.
Nie, nie i jeszcze raz nie. S--------j na prawy pas - to naprawdę nie jest takie trudne.