Wpis z mikrobloga

Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter Jackson se postanowił, że "a pierdykne se Władcę pierścieni". To jest takie złoto, że ja nawet nie. To się w ogóle nie zestarzało. Ja to oglądam i wiem co się stanie i dalej se oglądam. I dalej jestem zaangażowany w tę opowieść.

Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.

#film #wladcapierscieni
Mega_Smieszek - Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter J...

źródło: wladca-pierscieni-trylogia-b-iext122329444

Pobierz
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mega_Smieszek: pamiętam jak w późnej podbazie z vivy(!) dowiedziałam się o tym, że kręcą trylogię, a akurat byłam świeżo po przeczytaniu wyprawy. co to były za emocje! do dzisiaj mam ten wycinek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: Przez lata zachwycano się, w tym i ja, jakie to efekty specjalne nie były w tej serii. I tak myślałem dopóki nie kupiłem dużego tv i nie ściągnąłem jakiejś wypasionej wersji. Niektóre efekty specjalne są słabe. O np. mi utkwiła w pamięci scena gdzie Gandalf jedzie na koniu i przed sobą trzyma Hobbita. Przecież w tej scenie na kilometr widać że "Gandalf" trzyma przed sobą jakąś kukłę która telepie
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: Dla mnie najlepsze jest to, że mimo ćwierci wieku na karku efekty w tym filmie są po prostu fenomenalne. W nowszych produkcjach człowiek czuje, że spora część jest generowana przez komputer i to po prostu widać, a tutaj mam wrażenie, jakby ekipa filmowa zbudowała w całości wszystkie te wielkie budowle. Po prostu wszystko wygląda jakoś tak naturalnie.

Mam szczęście być na tyle "starym" człowiekiem, że miałem okazję obejrzeć po
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: Dwie Wieże oglądałem w 2003 w kinie na premierę na Sylwestra. Ludzie stukali się przemyconymi butelkami szampana - niezapomniany klimat i atmosfera. Świetny totalnie rewelacyjny film mimo że to chyba jednak najsłabsza część genialnej trylogii.
  • Odpowiedz
@G06DbT: miesiąc temu w Multikinie leciały wszystkie trzy części w wersjach reżyserskich, tydzień po tygodniu. Według mnie, to dużo lepszy sposób oglądania, niż nocny maraton. Masz czas żeby przepracować sobie w głowie każdą część, zwyczajnie się nią nacieszyć. Podsumowując, fantastyczne przeżycie. Każdemu polecam zrobić sobie odwyk od trylogii, żeby potem zobaczyć ją właśnie na wielkim ekranie.
  • Odpowiedz