Wpis z mikrobloga

Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter Jackson se postanowił, że "a pierdykne se Władcę pierścieni". To jest takie złoto, że ja nawet nie. To się w ogóle nie zestarzało. Ja to oglądam i wiem co się stanie i dalej se oglądam. I dalej jestem zaangażowany w tę opowieść.

Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.

#film #wladcapierscieni
Mega_Smieszek - Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter J...

źródło: wladca-pierscieni-trylogia-b-iext122329444

Pobierz
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Chociaż może gdybym nie czytał książki to by mi się podobało, ale nie wiem. Jestem zniesmaczony jak krótką historię można rozmemłać na 3 filmy.

@xfin: to nie tylko krótka książeczka, bo w Hobbicie jest też kilka wątków pobocznych dotyczących Saurona i Dol Guldur które fajnie wprowadzają w LOTR. Niemniej, nadal to był skok na kasę i strasznie ciężko się ogląda to marne CGI (poza smokiem).

W sumie jakby wywalić wszystkie
  • Odpowiedz
  • 17
@Mega_Smieszek właśnie dlatego uwielbiam kulisy powstawania tej filmowej trylogii i wszystkie smaczki z produkcji. Bo to nie jest tak, że Jackson pomyślał sobie "a se pierdykne Władcę Pierścieni", ale facet dosłownie stanął na głowie i góry przenosił, by te filmy powstały w takim kształcie :)
  • Odpowiedz
@G06DbT: Do dziś robią i to w wersji reżyserskiej. Co więcej, są rozkładane fotele na których możesz leżeć. Nigdy wcześniej nie oglądało się tak dobrze maratonów jak dziś.
  • Odpowiedz