✨️ Jak wesprzeć siostrę po trudnym rozstaniu?Ⓘ Moja siostra w tym roku skończyła 31 lat. Niedawno zostawiła swojego narzeczonego, bo ten stwierdził, że jednak nie chce mieć dzieci. Chce mieć w życiu spokój. Wcześniej deklarował, że założenie rodziny, posiadanie dzieci to jego cel. Zmienił zdanie, kiedy w narzeczeństwie postanowili jeszcze raz wszystkie ważne kwestie przegadać. Zamiast cieszyć się na ślub moja siostra wrocila do domu rodzinnego i całe dnie płacze. Wzięła urlop, potem L4. I leży i płacze. Mówi, że już nikogo nie znajdzie. Że dzieci już mieć nie będzie. Że zmarnowała swoje najlepsze lata. Zawsze mieliśmy spoko relacje. Chciałabym ją jakoś wesprzeć, ale nie wiem, co mam jej powiedzieć? Przecież to jest jakaś patowa sytuacja. Za rok 32 lata na karku. Gdzie tu kogoś poznać, znowu się zaręczyć, wziąć ślub i te dzieci urodzić? Przecież na to trzeba sporo czasu.
Znacie jakieś podobne historie z dobrym zakończeniem? Co mogę jej mówić, żeby nie pogarszać sytuacji “Będzie dobrze”to chyba jeden z gorszych tekstów.
@ChickenDriver2: ale używasz tego w odniesieniu do kobiety, która była w stałym i wygląda na to, że mocno wieloletnim związku. Zrównujesz z szonami taką, która nie skakała po bolcach, tylko chciała założyć rodzinę. Nie kłóci ci się to jakoś w głowie?
@ChickenDriver2: Pomijając to, że - jak słusznie zauważyła moll - akurat ta dziewczyna już wcześniej była gotowa na założenie rodziny, to wychodzi na to, że wiele kobiet jest "po ścianie" już w nastoletnim czy studenckim wieku albo nigdy na nią nie trafiły, bo nie potrzebują "skakania po bolcach", tylko od początku chcą być w fajnym, stabilnym związku. Na tym portalu widziałam już tyle definicji "ściany", że wygląda na to, że
@ChickenDriver2 ale bzdety xD ściana to utrata urody po 30 (teraz juz piszecie o 35). Dokształć sie z incelskich definicji, bo wstyd żeby ci to normiki tłumaczyły.
@mkarweta Ty Masz coś z głową, że takie wysrane g---o "twórczy-obserwator-82: Pozyskać spermę chada, natrzeć nią naganiacza i inseminowac siostrę na pocieszenie ( ͡°͜ʖ͡°)" zaakceptowałeś na @mirko_anonim: ?
zdecydowany-anonim-3: imagine być kobietą w okolicy 30 i byc singielka, gdzie wystarczy dodać zwykly post nawet na wykopie, ze singielka szuka chlopaka, to wpis jest w gorących. Jedna informacja, bez zdjec, miejsca zamieszkana itp. i jest masę normalnych mikrów w kolejce. hahaha @choochoomotherfucker
@mirko_anonim wspieraj ją i nie pozwól siedzieć całymi dniami w domu bo jej sytuacja się nie polepszy, zabierz ją jutro do kina a pojutrze na grzyby, jak zacznie wychodzić to szybciej wyjdzie z dołka.
Moja siostra w tym roku skończyła 31 lat. Niedawno zostawiła swojego narzeczonego, bo ten stwierdził, że jednak nie chce mieć dzieci. Chce mieć w życiu spokój. Wcześniej deklarował, że założenie rodziny, posiadanie dzieci to jego cel. Zmienił zdanie, kiedy w narzeczeństwie postanowili jeszcze raz wszystkie ważne kwestie przegadać. Zamiast cieszyć się na ślub moja siostra wrocila do domu rodzinnego i całe dnie płacze. Wzięła urlop, potem L4. I leży i płacze. Mówi, że już nikogo nie znajdzie. Że dzieci już mieć nie będzie. Że zmarnowała swoje najlepsze lata. Zawsze mieliśmy spoko relacje. Chciałabym ją jakoś wesprzeć, ale nie wiem, co mam jej powiedzieć? Przecież to jest jakaś patowa sytuacja. Za rok 32 lata na karku. Gdzie tu kogoś poznać, znowu się zaręczyć, wziąć ślub i te dzieci urodzić? Przecież na to trzeba sporo czasu.
Znacie jakieś podobne historie z dobrym zakończeniem? Co mogę jej mówić, żeby nie pogarszać sytuacji “Będzie dobrze”to chyba jeden z gorszych tekstów.
#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #rodzicielstwo #wykop30plus
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Nakłanianie do popełnienia przestępstwa, które jest kazirodztwem.
Komentarz usunięty przez moderatora