Wpis z mikrobloga

Przygotowania czas zacząć ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jakie akcesoria polecacie dokupić do Tesli Model Y? Będę wdzięczny zarówno za ogólne sugestie, jak i konkretne linki, jeżeli macie coś naprawdę sprawdzonego.

#tesla
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonimowy_programista:

do czego używasz?

Pod kierownicą mam 2 przyciski. Z lewej aktywacja autopilota(1 klik i mozna jeżdzić jedną lewą ręką ), z prawej przęłacznik Chill-Sport/Plaid bo domyślnie zawsze jeżdze na chill
W X za ekranem na górze mam otwieranie/zamykanie drzwi (tego nie
  • Odpowiedz
dobrze wiedzieć, że dzieci są świadome.

@myidioci: "swiadome" Do czasu aż się nie przejadą elektrycznym autem. Najpopularniejszy tekst to "cofam to co mówiłem o Tesli"
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: jesteś na ryczałcie i użytek mieszany? Może lepiej dla osób prywatnych wziąć? Od przyszłego roku po zakończeniu leasingu nawet nie będzie można zrobić darowizny żeby ominąć płacenie dochodowego i VATu.

Ten od tesli dla osób prywatnych to kredyt i jest się od razu właścicielem samochodu czy nie?
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: 1. Tacki do konsoli środkowej i podłokietnika, bo standardowo są po prostu dwie duże dziury
2. Matowe szkło spigena na ekran, poprawia czytelność i eliminuje problem odcisków palców
3. Gumowe wkładki do cupholdera, poprawiają grip, a jednocześnie przy rozlaniu, są łatwe do wyczyszczenia
4. Boczne przykrywki do wnęk tylnego bagażnika, przez co bagażnik wygląda lepiej :)
5. Dywaniki gumowe na sezon zimowy
6. Siatkę na kratkę wentylacyjną pod fotelami,
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: moim zdaniem to organizery do konsoli tak jak napisał @elzevir bo bez nich wygląda to słabo. Szkieł jeszcze nie naklejałem i chyba odpuszczę (w iPhonie też nigdy nie kleiłem). Druga sprawa to dywaniki gumowe na zimę. Commandera czy sexy buttons bym odpuścił bo za dużo nie dają, a różnie może być z gwarancją. Chyba jedyna funkcja commandera z jakiej bym skorzystał to automatyczne wyłączenie info o ograniczeniu prędkości.
  • Odpowiedz