Wpis z mikrobloga

✨️ Moje doświadczenia na speed-date'ingu w Krakowie
Byłem ostatnio w Krakowie na speed-date'ingu w swojej kategorii wiekowej (ja 36 lat) i chciałbym chociaż trochę podzielić się spostrzeżeniami.
Na spotkanie przyszło 13 mężczyzn i 9 kobiet. Jedna z kobiet z niewiadomych dla mnie przyczyn ostatecznie nie wzięła udziału.
Nie będę opisywał jak wyglądały poszczególne mini randki, ale zbiorczo kilkoma przemyśleniami się podzielę.
Po pierwsze byłem zaskoczony paniami, nie wiem czy to wykop zrył mi banie, czy skąd takie wyobrażenia, ale byłem przekonany, że większość pań będzie brzydka albo gruba. Ale wszystkie panie z wyjątkiem jednej (mało kobiecy wygląd i też najstarsza z wyglądu) mi się podobały i nie miały nadwagi w tym jedna była dyszką dla mnie (resztę, z wyjątkiem tej jednej bym ocenił między 6-7). Jeśli chodzi o panów to tutaj duże kontrasty niestety, kilku wyglądało na stereotypowych "informatyków". No kurcze panowie, jak chcecie się dobrze zaprezentować to może warto ubrać się w coś lepszego niż starą bluzę ze śmiesznym obrazkiem, sprany rozciągnięty t-shirt albo brudne sneakersy? Większość panów jednak wyglądało chyba dosyć przeciętnie (wybaczcie, nie umiem oceniać atrakcyjności meżczyzn), było też dwóch o których pamiętam, że moją myslą było, że wygladają tak, że chyba nie muszą szukać partnerki w taki sposób (nazwijmy ich mini-chadami).
Co do samych spotkań to widać było, że panie są bardzo konkretne i raczej podchodziły poważnie do tematu, więc to bardziej wygladało jak małe rekrutacje niż randki. Nie przeszkadzało mi to, jestem już w takim wieku, że też nie chce mi się bawić w gry i podchody, mimo wszystko raczej przebiegało to na luzie. Z większością pań dobrze mi się rozmawiało (z dwiema rozmowa się nie kleiła, z jedną był taki vibe jakby chodziła wiecznie w-------a i miała o wszystko pretensje, a druga była chorobliwie nieśmiała i widać było, że się czuje strasznie skrępowana i zawstydzona i sprawiała wrażenie jakby chciała zaraz uciec), najlepiej rozmawiało mi się z tą która najmniej mi sie podobała, może właśnie dlatego, że z nią rozmowa wyglądała jak z koleżanką, a nie potencjalną partnerka. Niestety całkowicie spaliłem rozmowę z tą 10/10 (a przynamniej tak mi się zaraz po rozmowie wydawało), bo mnie strasznie onieśmielał jej wygląd i wyszedłem na creepa. Z ciekawostek była też duża nadreprezentacja lekarek (2) wśród pań. Ogólnie czasu na rozmowę jest dosyć mało, więc chyba warto sobie przygotować jakieś pytania albo tematy do rozmów wcześniej (i odpowiedzi też), kolejną rzeczą, jest, że przy którejś już z kolei rozmowie wpada zmęczenie przez zadawanie i odpowiadanie na te same pytania, więc warto to też mieć w głowie i się na to przygotować, żeby na ostatniej rozmowie nie wyglądać na zmęczonego i niezainteresowanego, ja nie byłem na to przygotowany.
Ostatecznie z 8 kobiet, z którymi rozmawiałem 3 zaznaczyłem na "TAK" i... z wszystkimi dostałem "matcha" (włączając w to tę najładniejszą, z która myslałem, że jestem spalony :)).
Podsumowując mam pozytywne wrażenia i jestem bardzo zaskoczony, że dostałem aż 3 matche :). Jak z żadną z nich mi nic nie wyjdzie to myślę, że jeszcze pójdę na takie wydarzenie, wole to niż tinder chyba. To było moje pierwsze randkowanie w taki sposób i pierwsze randkowanie w ogóle od rozwodu (czyli od 2022), więc uważam, że nie wypadłem najgorzej, a na pewno lepiej niż zakładałem.
#speeddating #szybkierandki #tinder #randkujzwykopem

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim bez podjazdu do smietnika jakim jest tinder, całkowicie inny poziom poznawania człowieka. Z ciekawości, tinder ma to do siebie, że człowiek czuje się jak by był towarem na wystawie w sklepie mięsnym i z tej pozycji próbuje wygrać grę o uwage i zainteresowanie płci przeciwnej. Jak to wygląda na takim speed datingu? Nie peszyły Cię te mini castingi? Jakaś presja? Ile czasu trwa taka randka?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 8
niezawisły-uczestnik-75: Dla mnie jak kobieta uczestnicy w czymś takim to mocny red flag. Zresztą która normalna jest wolna w tym wieku? Jeśli karierowiczka to i tak się nie dogadacie więc co zostaje? samotne matki, nawiedzone baby? nawet imprezowiczki i wieczne singielki z instagrama nie korzystają z takich boomerskich rozwiązań tylko poznaja się przez tindera czy insta albo na wakacjach czy po prostu przez innych jak każdy normalny czlowiek

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje:
  • Odpowiedz
ciekawi mnie taka forma poznawania ludzi. Jesli ktos moze podeslac jakis konkret dla Krakowa, to chetnie. Ja najwiecej ludzi poznalem w pandemii w bardzo nietypowych okolicznosciach.
  • Odpowiedz
@walciak czy fajna to sid okaze. Zgadzam sie ze raczej atrakcyjne normalne laski nie musza chodzic na takie eventy
@Krem na tinderze masz zazwyczaj mase szonow i lasek niezrownowazonych psychicznie, te spid dejtingi to mi sie kojarza jeszcze dodatkowo z desperatkami xD Bo serio zalozenie tindera i laska nie musi swirowac bo ma sklep w apce
@mirko_anonim powodzenia tylko nie napalaj sie bo one maja macza z kazdym komu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nigdy nie byłem na czymś takim, ale zawsze uważałem, że taki speed dating jest 100 razy lepszy niż Tinder, bo ma jedną ważną zaletę - widzisz dziewczynę od razu na żywo. Jak kiedyś randkowałem na Tinderze (z 8 lat temu) to zdjęcia kobiet różniły się bardzo ze stanem faktycznym. A teraz przy erze AI i możliwości szybkiego ulepszania, to już w ogóle ( ͡° ͜ʖ ͡°
Snowflake - @mirkoanonim: nigdy nie byłem na czymś takim, ale zawsze uważałem, że tak...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: byłem na kilku randkach z lekarkami z jedną nawet sypiałem i cholera wszystkie jakieś takie zimne, bez uczuć jak roboty, co z tego że inteligentne i zarobione ale farelka daje więcej ciepła.
  • Odpowiedz
Co do samych spotkań to widać było, że panie są bardzo konkretne i raczej podchodziły poważnie do tematu, więc to bardziej wygladało jak małe rekrutacje niż randki.

@mirko_anonim: Bo największym problemem tych "szybkich randek" jest fakt że tam przychodzą w dużej mierze LUDZIE ROZCZAROWANI APKAMI RANDKOWYMI a nie ludzie którzy chcą miło spędzić czas, pośmiać się i ewentualnie kogoś poznać.

Dlatego przychodzą tam "informatycy" umowni i laski 30+ które robią rekrutacje
  • Odpowiedz
Z ciekawości, tinder ma to do siebie, że człowiek czuje się jak by był towarem na wystawie w sklepie mięsnym i z tej pozycji próbuje wygrać grę o uwage i zainteresowanie płci przeciwnej. Jak to wygląda na takim speed datingu? Nie peszyły Cię te mini castingi? Jakaś presja? Ile czasu trwa taka randka?

@Krem: przecież to jest dosłownie ten sam schemat tylko na żywo - siadasz przed laską i już
  • Odpowiedz
  • 0
@Dietetyq No właśnie dlatego zapytałem jak to wygląda w porównaniu z taką apka randkową, bo dla mnie mimo wszystko rozmowa na żywo, bycie tu i teraz z drugim człowiekiem daje poczucie realności tego spotkania i siłą rzeczy wymusza jakieś tam zaangażowanie. No i fakt, że może się zdarzyć, że ktoś w te dwie minuty będzie w stanie zmienić czyjąś percepcję na swoją osobę xD
  • Odpowiedz
No właśnie dlatego zapytałem jak to wygląda w porównaniu z taką apka randkową, bo dla mnie mimo wszystko rozmowa na żywo, bycie tu i teraz z drugim człowiekiem daje poczucie realności tego spotkania i siłą rzeczy wymusza jakieś tam zaangażowanie. No i fakt, że może się zdarzyć, że ktoś w te dwie minuty będzie w stanie zmienić czyjąś percepcję na swoją osobę xD

@Krem: jakiś rok temu dodawałem wpis na
  • Odpowiedz