Wpis z mikrobloga

• 3
@cyk21: jakie urojenie? Neurolog dziecięcy spokojnie tyle zarobi, plus prestiż, szacunek społeczny i stabilnosc pracy, a taki programista jest poganiany w korpo więc mem jak najbardziej w porządku
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: a tam. ja sobie zostanę czy to neuropsychologiem czy terapeutą i już jestem bardziej ustawiony. Myk 150zł/h za jedną wizytę. 8 takich dziennie i wychodzi 1200 dniówki. Ale to trudniejsza specka.
  • Odpowiedz
@cyk21: jakie urojenie? Neurolog dziecięcy spokojnie tyle zarobi, plus prestiż, szacunek społeczny i stabilnosc pracy, a taki programista jest poganiany w korpo więc mem jak najbardziej w porządku

@Ksiega_dusz: Prestiż i szacunek? Żartujesz.
  • Odpowiedz
@cyk21: polecam z baranka w ścianę jak myślisz że zawód lekarza nie jest prestiżowy i nie ma szacunku społecznego

@Ksiega_dusz: Taki prestiż: konowały, nieroby, "niech jadą", itd. - na SOR to i po ryju można dostać xD
  • Odpowiedz
  • 0
@cyk21: to na internetach tak piszą m.in Ty tak myślisz, ale normalni ludzie ich szanują, np. taki neonatolog co jeździ w karetce do noworodków - gość ratuje życie - dla mnie szacun w uj, czy transplantolodzy, chirurdzy onkologiczni itd
  • Odpowiedz
@cyk21: k---a wypraszam sobie
IT to poważna działka z poważnymi ludźmi. Programowanie to zadanie dla bardziej ogarniętych małp. Oni nie są inżynierami tylko klepaczami z przerośniętym ego. Prawdziwy ekspert IT rozumie różnice między w--------m się proda a śmiercią pacjenta, i wie że do lekarza to mu daleko.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: O co wam chodzi z tym prestiżem? Chcecie nie robiąc nic mieć rozwijany czerwony dywan? To jest według was sensowny cel do którego szukacie życiowej drogi? Gdybyście byli lekarzami z takim podejściem, to nie wyszlibyście z poziomu leczenia przeziębienia.
  • Odpowiedz