Aktywne Wpisy

plyty_chodnikowe +127
Przyznaj się, bez wstydu o-------ś takiego polskiego burgera a'la budka fast food na dworcu w Kielcach czy innych Gliwicach, co? Miękka bułka z sezamem, przypieczony kotlet z psa, prażona cebulka, musztarda sarepska, kwaśne plastry ogórka, okazyjna sałata, keczupu tortex n------e tyle że wycieka wszystko bokiem...
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
źródło: IMG_0726-825x465@2x
Pobierz
cytmirka +25
Cóż mogę rzec, to chyba dobry moment na reklamę #kartkicytmirki na moim ulubionym tagu #wykopaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli chcecie Waszej parze sprawić piękna kartkę świąteczną (polecam personalizowaną), to serdecznie zapraszam!
W zeszłym roku kilku z Was otrzymało moją kartkę w prezencie. Proszę pamiętać jednak, że taka kartka raczej w wartość prezentu się nie wlicza, przynajmniej nie
Jeśli chcecie Waszej parze sprawić piękna kartkę świąteczną (polecam personalizowaną), to serdecznie zapraszam!
W zeszłym roku kilku z Was otrzymało moją kartkę w prezencie. Proszę pamiętać jednak, że taka kartka raczej w wartość prezentu się nie wlicza, przynajmniej nie
źródło: 4C4D6E58-6808-4EE4-8C20-0D89A7F99CF7
Pobierz

@kajfos: to po co ładować się w coś ryzykownego jak złoto skoro możesz kupić obligacje skarbowe indeksowane inflacją i mieć pewność że twój kapitał nie straci wartości? Złoto jest tak samo ryzykowne jak akcje na giełdzie, załadowałbyś wszystko w jakiś indeks albo akcje firmy na giełdzie
@zeszyt-w-kratke: obligacje skarbowe, podczas gdy nasz kraj zadłuża się na potęgę. To może jebn.. Grecja nie zbankrutowała, tylko dzięki temu, że
@ziomus0812: dokładnie nie wiadomo co będzie za 5-10 lat
źródło: IMG_0217
Pobierz@Rossomak: ale ekspert z ciebie xD przecież złoto to inwestycja o najmniejszym ryzyku zalecana przez dosłownie wszystkich do każdego portfolio.
@ziomus0812: mam dla ciebie złą wiadomość - wiedzą o wszystkim. A w razie okupacji, najeźdźca dowie się z przejętych dokumentów ile masz i jaki jest twój adres ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Majkel2008: a skąd mają wiedzieć, jeśli złoto zostało zakupione anonimowo za gotówkę?
@Frwrd05: :] ( ͡º ͜ʖ͡º) Złoto się kupuje fizyczne, bo można je schować do kieszeni i z nim uciec za granicę. A taki ETF w przypadku braku dostępu do banku, nie ma żadnej wartości. Np. w czasie działań wojennych w Rosji, papierowe aktywa w zagranicznych walutach zostały zamienione w bankach