Wpis z mikrobloga

@JamesJoyce: jak ci to zaproponowali to znaczy że im się pali d--a. Ja bym powiedział że chcę 50% większą stawkę, full elastyczność (zero albo minimum spotkań) i wizął te 3/4 etatu (oczywiście po to żeby wyrobić więcej godzin ale realnie robiłbym bare minimum)
  • Odpowiedz
@JamesJoyce kogo chcesz oszukać? jeśli rozpocząłeś pracę 1.10 to fakturkę dostaniesz do 1.12 bo w kontraktorniach mają do miesiąca czasu na opłacenie faktury

Wypłata dopiero przed świętami ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: to brzmi jak najgorsza opcja bo to nie OE tylko ze w starej robo realnie chca zebys wciaz duzo dostarczał plus oczekiwania w nowej. ale widze łechtanie ego dla Ciebie jest wazne "jestem niezastapiony", mozna i tak i nawet rozumiem jesli jestes mlody i ci zalezy.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: ps jakie już są stawki zdalnie w usd /h ze zmieniles robote? nie pytam o Twoja ale tak mniej -wiecej jakie widły mozna osiagnać bedąc "dobry" ale zyjac w europie? bo w PL widze ze mocno juz spadły tak jak w DataScience(do poziomu zwyklego programowania )
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: no normalnie, wystawiasz fakture 1 dnia a otrzymujesz ostatniego dnia miesiąća, to nie UoP ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Pracujesz od 1 do 30 X
1 XI wystawiasz fakture za 1-30 X
31 XI dostajesz hajs

Tak to działa NA B2B
  • Odpowiedz