Wpis z mikrobloga

Zabawne. Krzysiu Pisowski zrobił ranking największych "propagandzistów XXI". Jego nieobecność w nim to pewnie wynikała z czystej kurtuazji. Najśmieszniejsze jednak są wyniki. Wygrał Tomasz Lis, który ostatni raz pojawiał się w telewizji przed 2015 rokiem, a od czasów zwolnienia z Newsweeka kilka lat temu jego jedyną aktywnością jest pisanie tweetów na X.
W sumie obecnie to poważnie mało kto go traktuje.
Wygrał w finale z (oczywiście) redaktorem gazety wyborczej, zostawiając w tyle Holeckie, Kłaczków czy Karnowskich.

W sumie ironią jest że ten "ranking największych propagandzistów" i jego "wyniki" potwierdziły że obecnie największym propagandzistą jest właśnie sam Krzysio.

#bekazpisu #kanalzero #polityka
Jabby - Zabawne. Krzysiu Pisowski zrobił ranking największych "propagandzistów XXI". ...

źródło: temp_file5910592200344740767

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Serghio: Dokładnie - it's a joke bro. Widziałem jak wybielili Karnowskich - żadnego materiału nie pokazali z czasów, gdy byli (czy był któryś z nich) etatowymi ekspertami w TVPiS. Żarty? Mariusze to traktują jak najbardziej poważnie - są tak wytrenowani, że jak Krzysio kazał bić brawa dla zwycięzcy to czat przez 5 minut wysyłał emotki - taka żenada, ze musiałem to wyłączyć.
  • Odpowiedz
@Jabby: nie do końca rozumiem czemu się przyczepiłeś tego że Lis od 10 lat nie występuje w tv. Przecież właśnie ranking ma dotyczyć XXI wieku, a nie ostatnich lat. Poza tym Tomasz Lis po 2015 choć nie miał już programu w TVP to jako redaktor Newsweeka dalej był bardzo wpływowym dziennikarzem.
  • Odpowiedz
@Jabby tam największe tuzy z tvpis nawet nie były opcją do wyboru. Materiały Konrada Węża, Tulickiego czy Sawickiego to były najbardziej dopracowane występy propagandowe jakie w życiu widziałem.
  • Odpowiedz
@stefansiarrasiarzewski: @Jabby

W istocie nadal śmieszy to Wasze zesrańsko, że jakaś czwórka losowych "dziennikarzy" (nawet nie dziennikarzy, tylko jeden były prezenter telewizyjny) zupełnie losowo i w subiektywnej opinii wybrali Tomasza Lisa największym propagandzistą (bo akurat w finale wpadł na taką, a nie inną osobę), a nie kogoś z "prawackich" "dziennikarzy". Nie zmieni tego ani liczba komentarzy, ani "plusów".

Jakby to ku%wa miało jakiekolwiek znaczenie, pomijając fakt, że wszyscy znajdujący
Serghio - @stefansiarrasiarzewski: @Jabby 

W istocie nadal śmieszy to Wasze zesrańsk...

źródło: JJJ-Laugh-meme-7

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 20
@Pikejon

Z TVN odszedł w 2004 roku. Od tego czasu nie prowadził żadnego programu informacyjnego. Miał później talk-show na Polsacie i w TVP i tyle. Poza odśpiewaniem sto lat Tuskowi w TVP to też nie kojarzę jakiś bardziej hardcorowych jego propagandowych odpałów, chociaż jego niechęć do PiSu była oczywista. No i tak, był redakrtorem Newsweeka, ale obecnie gazety są daleko w tyle za portalami internetowymi czy TV.
Do takich Adamczyków, Holeckich,
  • Odpowiedz
no tylko że pisze 10 obsesyjnych twittów na godzine w dobrym dniu i dalej ma naTemat

@czillaut Lis jest tak brany na poważnie co Miedwiediew, który co tydzień po pijaku grozi atomówką, wiec to jest śmieszne.

To tak jakby zrobić ranking najbardziej wpływowych prezydentów w 2025 roku w którym wygra Wałęsa
  • Odpowiedz
@Jabby: Lisa oprócz wprowadzenia wzoru dziennikarskiego na przełomie wieków nie cierpią też za to, że od zawsze apelował w jaką stronę idą media i ogólnie polska kultura - co najlepiej widać dzisiaj, gdzie sebole marjusze i janusze mają 'swoje' media i 'swój' przekaz bo czegoś innego po prostu nie rozumieją...
eeehhh - @Jabby: Lisa oprócz wprowadzenia wzoru dziennikarskiego na przełomie wieków ...
  • Odpowiedz
@Jabby: Coraz bardziej Stanowskiego nie lubię. On mnie już swoim cynicznym uśmieszkiem, hipokryzją, pozowaniem na eksperta od wszystkiego, kiedy jest co najwyżej ekspertem od kopania dmuchanego worka po trawie, działa u mnie, jak czerwona płachta na byka. Irytuje mnie jego poczucie wyższości, ziemkiewiczowski research, koniunkturalizm, zapraszanie ludzi, którzy nie powinni móc robić zasięgów (Pereira, Braun. Waluś). I widać to już dobrze, że on gra na PIS, coraz mocniej i z
  • Odpowiedz
via Android
  • 4
@wojtoon

Pomówienie córki prezydenta przez dziennikarza biorącego publiczne pieniądze w państwowej telewizji to nie propaganda

Dobrze. Przekonałeś mnie. Pomówił córkę Dudy, więc zasłużył na tytuł największego propagandzisty XXI wieku
  • Odpowiedz