Wpis z mikrobloga

każdy CEO na świecie jest z bogatej rodziny?

@asdeusz-konopielka: Czego byś w życiu nie robił, to i tak najtrafniej twoją przyszłość i majątek można przewidziec na podstawie tego, gdzie się urodziłeś i wychowywałeś xd

Science, bitch. Merytokracja nie istnieje, a w czasie gdy ty odłożysz ciężko uciułane 100 tysięcy, kto inny może przewalić 10 razy tyle i dalej nie wyląduje na ulicy.
  • Odpowiedz
szef wielkiej korporacji może więcej, niż korpo robak 4k. XD „PRZECIEŻ JEST RÓWNOŚĆ, CTO i CEO POWINNI SIEDZIEĆ W BOXIKU W OPEN SPACE OBOK MNIE

@stanleymorison: to niech przestaną p-------ć, że jakaś firma jest jedną, wielką rodziną albo inne badziewia XD. Nikt nie ma problemu z nierównością a z hipokryzją ludzi z góry
  • Odpowiedz
ok przegrywie, najlepiej to się zabić zaraz po urodzeniu XD

@asdeusz-konopielka: Cokolwiek tam wolisz. Nie spodziewałem się po tobie nic więcej, niż rzucanie bezsensownych wyzwisk, wszakże inaczej musiałbyś się zmierzyć z rzeczywistością, w której możesz nie miec racji i trzeba by było myśleć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Tomasz Karolak

@asdeusz-konopielka:

Urodził się w Radomiu, gdzie jego rodzice – Hanna i Andrzej Karolakowie – w okresie PRL byli oficerami Ludowego Wojska Polskiego (służyli w Pułku Lotniczym i Dywizjonie Rakietowym)

Biedna rodzina oficerska ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dawaj dalej
  • Odpowiedz
@mvmxks: zaraz się okaże, że w PRLu nie było biednych ludzi, tylko teraz są prawdziwie biedni ludzie. Mój dziadek był oficerem WP, a mimo to żyli od 1 do 1, a w zimę niedogrzane. Po co pytasz, skoro nie chcesz odpowiedzi? Wbiłeś sobie do głowy, że nie można odnieść sukcesu w biznesie w Polsce i próbujesz nagiąć rzeczywistość do tej tezy. Owszem, spora część dzisiejszych gigantów jest zbudowana na układach
  • Odpowiedz
Zacznijmy od tego, ze nigdzie nie napisałem, ze nie istnieją CEO z biednych rodzin, tylko poprosilem o wymienienie jakiegoś

Mój dziadek był oficerem WP, a mimo to żyli od 1 do 1, a w zimę niedogrzane.

@r_nd_m: jeżeli twoja babcia nie pracowała to być może, w przykładzie Karolaka oboje rodzice byli na stanowisku
  • Odpowiedz