Aktywne Wpisy

Bill_Kilgore +1250
źródło: 1000059447
Pobierz
mirko_anonim +7
✨️ Jak poradzić sobie z problemami w związku z osobą chorującą na nerwicę? Ⓘ
Cześć, od roku jestem w związku z dziewczyną, ma 22 lata, ona choruje na nerwicę lękową.
Mieszka w jednym mieszkaniu w bloku z rodzicami i dziadkami, dowiedziałem się o tym po kilku miesiącach związku. Jej rodzice mają kasę na własne mieszkanie, a z tego co wiem jej ojciec kiedyś nalegał na kupno mieszkania, jej mama nigdy się nie wyprowadziła.
Problem
Cześć, od roku jestem w związku z dziewczyną, ma 22 lata, ona choruje na nerwicę lękową.
Mieszka w jednym mieszkaniu w bloku z rodzicami i dziadkami, dowiedziałem się o tym po kilku miesiącach związku. Jej rodzice mają kasę na własne mieszkanie, a z tego co wiem jej ojciec kiedyś nalegał na kupno mieszkania, jej mama nigdy się nie wyprowadziła.
Problem

Cześć, czy u was też tak mocno skacze OC z roku na rok? Mam 32 lata od 10 lat bezszkodowa jazda i pełne zniżki a mimo to ubezpieczenie cały czas rośnie. Miasto Białystok, auto Audi a6 c5 - 2003r. Silnik 1.9tdi.
Tak to wyglądało w ostatnich latach.
2021 - 602 hdi
2022 - 679 argo
2023 - 734 argo
2024 - 794 pzu
2025 - pzu zażyczyło sobie coś koło 1000 za samo OC. Nie byłem jeszcze u agenta więc nie wiem jak inne firmy.
Jak to wygląda u was? Zastanawiam się czy faktycznie co roku są takie podwyżki czy po prostu oszukują ludzi.
źródło: temp_file5100564593330745957
PobierzWidziałem w zeszłym roku legitną polisę na ciągnik, w detalu, za 900 zł (!)
Patologia.
@jadalny_kasztan: Nie no aż tak to nie widziałem :D Takie to widziałem jedynie na te ,,kombinowane" ciągniki zrobione jako pojazd specjalny :)
@PrzypadkowyCzlowiek No ale po tym co teraz we wrześniu się zaczęło dziać z cenami to aż się boje jak będzie wyglądać likwidacja, skoro lecą z takimi cenami.