Aktywne Wpisy
cichyyx +11
Moje 3 sny dzisiaj
1. Morderca w masce wchodzi mi do domu przez balkon i mnie zabija.
2. Rucham jakas ladna babe, ale w kulminacyjnym momencie przychodzi dwóch ziomków i się na nią kładzie robiąc tzw kanapkę, nie jestem pewien komu co wsadzam i uciekam
3. Wybucha wojna i akurat mi na leb spada atomowka
Jakis ekspert od snow raczy mi wyjasnic co tutaj zaszlo?
1. Morderca w masce wchodzi mi do domu przez balkon i mnie zabija.
2. Rucham jakas ladna babe, ale w kulminacyjnym momencie przychodzi dwóch ziomków i się na nią kładzie robiąc tzw kanapkę, nie jestem pewien komu co wsadzam i uciekam
3. Wybucha wojna i akurat mi na leb spada atomowka
Jakis ekspert od snow raczy mi wyjasnic co tutaj zaszlo?

Drom +51
Zawisza Czarny toczy pojedynek ze swoim bratem bliźniakiem, Zawiszą Czarniejszym.
Rok 1410, bitwa pod ziemianką, koloryzowane.
Rok 1410, bitwa pod ziemianką, koloryzowane.
źródło: bitwa-pod-ziemianką
Pobierz

Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała 10 groszy w gotówce z łaski swojej. Nie widziałem też jeszcze cenówek z kaucja, także pewnie maja zapasy butelek bez kaucji.
A teraz pytanie, czy już rozkminione jest jak z butelki bez kaucji zrobić butelkę z kaucja?
Może jescze politycy sie opamietaja, i wycofaja ten okrutny system kaucyjny, ale niestety na to nie ma co liczyc
#systemkaucyjny #lidl #supermarket
źródło: image
Pobierz@twister35: Im właśnie na tym zależy żeby nikt nie korzystał, bo będą zarabiać więcej kasy. Żeby ten system padł trzeba im przynosić straty poprzez wielokrotne "oddawanie" tej samej butelki.
@Hfishman1: ja widzę problem w tym że część narodu opanowało jakieś zdebilenie i chcą naprawiać problem którego NIE MA
zamiast zająć się czymś naprawdę pożytecznym
System kaucyjny jest tylko po to aby firma segregujaca odpady co wygrała przetarg przez znajomości mogła jeszcze więcej hajsu z Polaka robaka wyciągnąć
kod kreskowy, nadruk (do pobrania z oficjalnej strony), waga.
Jak te 3 elementy się zgadzają to przechodzi
Standardowe butelki nieobjęte kaucją pewnie się w tym roku nie pojawią, producenci postarali się wyprodukować wystarczającą ilość, żeby jeszcze przez co najmniej kwartał mieli spokój.
@o__0:
Za 5 butelek "starych" 50 groszy na bułkę starczy jak ktoś "umiera z głodu"
To kolejny podatek.
Nikt tego nie będzie wyrzucał.