Wpis z mikrobloga

Byłem dzis z samego rana przetestować system kaucyjny, żebyście nie musieli tego robić. Padło na Lidla
Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała 10 groszy w gotówce z łaski swojej. Nie widziałem też jeszcze cenówek z kaucja, także pewnie maja zapasy butelek bez kaucji.
A teraz pytanie, czy już rozkminione jest jak z butelki bez kaucji zrobić butelkę z kaucja?
Może jescze politycy sie opamietaja, i wycofaja ten okrutny system kaucyjny, ale niestety na to nie ma co liczyc
#systemkaucyjny #lidl #supermarket
ChlopoRobotnik2137 - Byłem dzis z samego rana przetestować system kaucyjny, żebyście ...

źródło: image

Pobierz
  • 327
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W niemczech funkcjonuje ten system kaucyjny od bardzo dawna (od 6 lat jak jestem juz był) i nie czaje w czym Polaczki problem widzą. Zbierasz do wora butelki i raz w miesiącu, albo czesciej jak dużo pijesz butelkowanych napojów przy okazji kolejnych zakupów wrzucasz je do automatu co zajmie zawrotne max kilka minut (dla wykopowych milionerów to poniżenie tyle życia stracić).

A z tym że coś nie wchodzi nabijanie to zapewne to
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: Mi działa na samoobsługowej - wada trzeba pomachać w szczelinie na wrzucanie bonów, bo potrafi kasa nie załapać że wrzuciłeś (odczyt bonu na czytniku jak każdy produkt, a później wrzuca się je w szczelinę z przodu tak na poziomie bocznej wagi)
  • Odpowiedz
Ten system sam padnie bo ludzie nie będą z tego korzystać.

@twister35: Im właśnie na tym zależy żeby nikt nie korzystał, bo będą zarabiać więcej kasy. Żeby ten system padł trzeba im przynosić straty poprzez wielokrotne "oddawanie" tej samej butelki.
  • Odpowiedz
nie czaje w czym Polaczki problem widzą

@Hfishman1: ja widzę problem w tym że część narodu opanowało jakieś zdebilenie i chcą naprawiać problem którego NIE MA
zamiast zająć się czymś naprawdę pożytecznym
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137 nabijanie bonów na konkretny sklep to już wyszy poziom s----------a. Powinni dawać gotówkę i łaski nie robić. Do przyjmowania śmieci zobowiązała ich ustawa. Kolejna sprawa to umieszczenie tych automatów… środek sklepu, trzeba wejść do środka z workiem śmieci… geniusze k---a planistyczni. Spokojnie mogliby postawić kawałek wiaty zabudowanej obok sklepów i tam umieścić automaty. Teraz my będziemy wchodzić z worami do sklepów, pracownicy będą z---------ć przez cały sklep kilka razy dziennie
  • Odpowiedz
Zamiast zmusić dyskonty do nalewania np soków czy chemii do pojemników klienta to ci robią takie ceregiele xD
System kaucyjny jest tylko po to aby firma segregujaca odpady co wygrała przetarg przez znajomości mogła jeszcze więcej hajsu z Polaka robaka wyciągnąć
  • Odpowiedz
Kaucje pobierają w walucie, a oddają bon z datą ważności na zakupy tylko w jednym sklepie xDDDDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: bardzo łatwo, wystarczy zrobić nadruk ikony kaucji. Tylko waga musi się zgadzać puszki, dodam, że carlsberg ma 16 gram i takie maszynka połyka bez zająknięcia. Automat rozpoznaje:
kod kreskowy, nadruk (do pobrania z oficjalnej strony), waga.
Jak te 3 elementy się zgadzają to przechodzi
  • Odpowiedz
Ludzie, butelki podlegające pod system kaucyjny pojawią się pewnie koło świąt, o ile pepsi czy coca cola wypuści świąteczne edycje opakowań.
Standardowe butelki nieobjęte kaucją pewnie się w tym roku nie pojawią, producenci postarali się wyprodukować wystarczającą ilość, żeby jeszcze przez co najmniej kwartał mieli spokój.
  • Odpowiedz
iść z workiem śmieci żeby dostać 10 groszy

@o__0:
Za 5 butelek "starych" 50 groszy na bułkę starczy jak ktoś "umiera z głodu"
  • Odpowiedz