Aktywne Wpisy

23567435375 +153

OMGznowuTU +409
Wracam z dwóch banów, jednego po drugim.
Pierwszego bana dostałem za wstawienie obrazka z podcieraniem się ruską trójkolorową szmatą.
Drugiego bana dostałem za to, że gdy wróciłem, to opisałem powód dostania pierwszego bana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak tam, rusofile z
Pierwszego bana dostałem za wstawienie obrazka z podcieraniem się ruską trójkolorową szmatą.
Drugiego bana dostałem za to, że gdy wróciłem, to opisałem powód dostania pierwszego bana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak tam, rusofile z
![3 tys. zł mandatu i 10 pkt karnych dla kierowcy mercedesa. Naganny manewr [FILM]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/24202243bc6a841ba9ad7b6db8e971258e3c25d0681fbf20a1110e3c14bd9ba5,q80.jpg)

Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała 10 groszy w gotówce z łaski swojej. Nie widziałem też jeszcze cenówek z kaucja, także pewnie maja zapasy butelek bez kaucji.
A teraz pytanie, czy już rozkminione jest jak z butelki bez kaucji zrobić butelkę z kaucja?
Może jescze politycy sie opamietaja, i wycofaja ten okrutny system kaucyjny, ale niestety na to nie ma co liczyc
#systemkaucyjny #lidl #supermarket
źródło: image
Pobierz@malykrecik69: to chyba nie byłoby problemem wejść na streetview i pokazać nam ze 3 takie przypadki? czas start
bo nie wiem gdzie mieszkasz, ale ja dawno na mieście nie widziałem nawet jednej butelki poza koszem
@DominiCanes: obecnie w miesiacu mi schodza 2 worki z scisnietymi butelkami - ile ich bedzie na miesiac jak nie beda zgniatane?
@jakis_login: to moze byc jedyny plus tego systemu - ze przejde na cos takiego. Od dawna myslalem ale brakowalo bodzca.
Nie rozumiem tego zesranska o kaucje, w przeszłości to było, działało dobrze, ale przecież lepiej żeby pełno śmieci było.
No to sobie jeszcze poczekasz.( ͡° ʖ̯ ͡°)
Coca-Cola, jako jeden z kluczowych członków założycielskich Krajowego Systemu Kaucyjnego (KAUCJA.PL), zarobi na systemie kaucyjnym poprzez współfinansowanie infrastruktury oraz systemu zbiórki, co pozwoli jej spełnić nowe regulacje prawne dotyczące zbiórki opakowań i osiągnięcia wymaganych poziomów recyklingu, a także dzięki potencjalnym oszczędnościom na kosztach utylizacji
@ChlopoRobotnik2137: nakleić kod kreskowy buteli z kaucją.
@malykrecik69: poczucie wspólnoty i musza płacic kaucje za butelki :D przeciez jedno zaprzecza drugiemu.
@malykrecik69: takie jak polska w której sortujemy odpady na odpowiednie frakcje, każde gospodarstwo domowe
- Kupujemy wodę pracownikom na fakturę
- kaucja nie podlega VAT, a pieniądze na kaucję wydane z konta firmowego
- zwracam butelki i dostaje... Bon? Co mam niby z nim zrobić? Wpłacić do kasy domowej? XD
@ChlopoRobotnik2137: da sie xd
@Waleczny_Kalafior: Nikogo w błąd nie wprowadzam. Napisałem że dzieje się to teraz? Nie, kiedyś. Może za młody jesteś i nie pamiętasz kolekcjonowania paragonów. Bo jak nie miałeś paragonu, to zostawałeś z butelkami jak Himilsbach z angielskim.
Ps: nie grałeś w ET
Ani to czas przeszły, ani prawda, bo od samego początku automaty w Lidlu łykają butelki z Biedry.