Wpis z mikrobloga

• 89
@cocojambo210 nic, po prostu taktyka firmy to nie dać podwyżki tylko wziąć kolejnego z ulicy co zgodzi się na stawkę bazową
@ev3r chyba żartujesz XD robię kilka szkoleń tygodniowo, znajduję błędy starszych kolegów ratując sprawy i nie zasługuje na podwyżkę?
@xyz_xyz tak ale znowu będzie trzeba się wdrożyć :/
  • Odpowiedz
  • 70
@asiakasia może cię to nauczy że żeby dostać podwyżkę to trzebq zmienić pracę. 7 lat siedziałem w g---o firmie, podwyżki rzędu 5% rocznie. Wkurzyli mnie bo zaczęli z butami wchodzić w moje życie prywatne powiedziałem dość. Poszukałem innej pracy gdzie na dzień dobry dostałem 30% podwyżki, aktualnie pracuje tu rok trochę nauczyłem się nowych rzeczy i po pracy jade na rozmowę do innej firmy gdzie już mam wynegocjowana 20-25% lepsza pensje
  • Odpowiedz
znajduję błędy starszych kolegów ratując sprawy i nie zasługuje na podwyżkę?

@asiakasia tak szczerze to raczej dziwne że dopiero teraz musisz sobie szukać nowe roboty ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@asiakasia: Tylko nie zapomnij im powiedzieć, jakby przypadkiem zadzwonili ze starej roboty że coś chcą, aby spytali tych co w kolejce do nich do roboty się ustawiają za płotem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@asiakasia: ale to są twoje obowiązki. Rozmowa o podwyżce nie polega na tym ze udowadniasz ze dobrze robisz swoją pracę. Za to dostajesz kase
  • Odpowiedz