Wpis z mikrobloga

Programiści 12 godzin dziennie – 12 tys zl miesięcznie na umowie o gowno bez urlopu

@KRZYSZTOF_DZONG_UN: w taikch warunkach te te stawkę musisz x3 zrobić. No ale to nadal 1/3 tego co lekarz.
  • Odpowiedz
  • 1
@KRZYSZTOF_DZONG_UN a kto by chciał na sor pracować? Jakiś patus może ci kosę pod żebra dać. Do tego co chwila ktoś umiera na sorze i potem lekarz jest ciągany po sądach ja nawet za milion nie chciałbym
  • Odpowiedz
dopiero co była narracja na wykopie ze programista pracuje 3 godziny dziennie i ma umowę b2b podpisana z 5 klientami i każdego kasuje po 25k

@Tchessio: bo tak niektórzy pracują, nawet teraz. ta branża składa się z skrajności przeważnie albo z-------l albo luz. co ci wylosuje to kwestia szczęścia i stacku technologicznego.

kiedyś myślałem, że im więcej zarabiasz tym większy z-------l a w sumie jest odwrotnie im więcej zarabiasz tym
  • Odpowiedz
  • 0
@banans

@KRZYSZTOF_DZONG_UN a kto by chciał na sor pracować? Jakiś patus może ci kosę pod żebra dać. Do tego co chwila ktoś umiera na sorze i potem lekarz jest ciągany po sądach ja nawet za milion nie chciałbym

Skoro takie akcje dzieją się co chwilę to na pewno na szybko znajdziesz źródła choćby 3 przykładów z ostatnich 10 lat gdzie ktoś zaatakował lekarza na SORze albo lekarz poszedł do paki,
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN: kwota brutto, jeszcze na sorze i dla specjalisty (czyli po 13 latach kształcenia).

Jeśli uważasz że warto się użerać z n--------i żulami to nie widzę problemu - startuj na medycynę, a potem pracuj na SORze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ze programista pracuje 3 godziny dziennie i ma umowę b2b podpisana z 5 klientami i każdego kasuje po 25k

@Tchessio: lepiej, programiści oszukują na podatkach bo są na b2b, ale jednocześnie korpo ich wyzyskuje bo są na b2b ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN: Odpowiadam zapewne znów komuś, kto nie jest zainteresowany dyskusją, ale mniejsza.

Jestem lekarzem, zarabiam niewielki ułamek proponowanej tutaj kwoty, a jednak nie zdecydowałbym się odpowiedzieć na powyższe ogłoszenie. Zwykle, gdy ogłoszenie opiewa na podobne kwoty, przyczyna jest bardzo prosta: warunki pracy. Często jest jeden lekarz na cały SOR, na którym przewijają się ilości pacjentów niemożliwe do ogarnięcia fizycznie, często nie ma współpracy z innymi oddziałami (tj. lekarz oddziału decyduje,
  • Odpowiedz