Wpis z mikrobloga

Wykop to taki odwrotny świat.

Inwestujesz w to co piszą na tagu #gielda ? Tracisz walizki pieniędzy, tyle ile włożysz, tyle stracisz

Sugerujesz się radom micka z tagu #nieruchomosci ? Nie kupiłeś dzięki jego złotym radom o spadkach przez lata mieszkania w czasie kiedy kredyty i mieszkania były tanie

A może chcesz super pracę? Dzięki tagu #programista15k i pochodnych ludzie poszli na studia lub bootcampy kończąc swoje kariery i zaczynając walkę o miejscu w byciu testerem

Interesujesz się konfliktem na Ukrainie i chcesz się coś dowiedzieć z tagu #wojna ? To chooja się dowiesz bo 99% kontentu jest produkowane przez ruskich z konkretnych wskazań oficerów prowadzących za 50 kopiejek za wpis

Macie jeszcze jakieś inne przykłady?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@future_: 2 dni temu pisałem o artykule Yahoo o spce, w 2 dni +11%, jakby ktoś nie był chciwy, to w jeden byłoby +17 wczoraj.

Inny Mirek z tagu naganial na bkkt, mimo iż nie jestem fanem, to już chyba z 40% w kilka dni.

Było tu ludzie, którzy przy Orlenie za 40zl pisali "wrzucać i trzymać" (w tym ja, ale sam sprzedałem by pójść w Intel i źle wyszedłem na tym,
  • Odpowiedz
@future_: obecna "bryndza" w #it #programowanie i tak jest niebo lepsza niż po skończeniu jakiegokolwiek kierunku po #polibuda sam się przebranżowiłem dawno temu XD

jedynie z mickiem trafiłeś bo on już od dawna tu siedział i p-------ł, ale trzeba też przyznać że mieliśmy sytuację wybitnie niekorzystną :covid => inflacja z zerowymi stopami (dzięki Glapa!)=> stopki do góry => wybuch wojny masa uchodźców z dnia
  • Odpowiedz
@future_: ja na radach z wykopu świetnie wyszedłem, zarówno finansowych, damsko-męskich jak i kredytowo-nieruchomościowych. Trzeba poprawnie rozpoznać kogo słuchać bo debili nie brakuje ani tu ani poza wykopem.
  • Odpowiedz