Wpis z mikrobloga

Ma ktos doswiadczenie z handlu z #dino ? Chcialbym wejsc na rynek z unikalnymi produktami spozywczymi, od razu na wieksza skale. Wiem ze nie jest kolorowo w międzynarodowych korpo jak np. Carrefour - masa wymagan i problemy z platnosciami. Moze nasze rodzime Dino jest bardziej przyziemne i nie ma wymagan z kosmosu od dostawcow towaru? #handel #biznes #wlasnafirma #firma
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bitkoin jak jest aktualnie to nie wiem. Przed kilku dobrymi latami bylo ciężko. Nawet dostać się na ofertę sezonową/lokalną. Było mocno zamknięci na mniejsze podmioty i nie słyszałem by komuś się udało. Zapewne ze wzrostem sklepów się to jakoś poluzowało przez te lata, ale znajomy kolegi przed tymi 7-12 laty miał problem wejść z głupimi chrupkami kukurydzianymi pomimo niskiej ceny i otwarcia na propozycje sprzedaży wyłącznie lokalnej.
  • Odpowiedz
@bitkoin też dobry pomysł. Nie wiem co tam proponujesz. Jeżeli to spożywka to jednak warto pomyśleć o osiedlowych sklepach. Są sklepy rzemieślnicze czy zrzeszające lokalnych producentów. Tam możesz spróbowć. Jednak nie liczyłbym byś cokolwiek z nimi ugrał. Ogromne marże, niska sprzedaż...
  • Odpowiedz
@bitkoin spróbuj w dino, często spotykam produkty niszowe, regionalne, produkowane na małą skalę. Może nie jest tak źle się tam dostać. Widziałem soki od lokalnego producenta i piwa tak samo.
  • Odpowiedz