Wpis z mikrobloga

Jakie biuro maklerskie z dostępem do akcji US i możliwością złożenia W8-BEN polecicie?

Kiedyś używałem XTB, ale brak 2FA mnie skutecznie zniechęcił (czy wprowadzili już może?)

Znajomy polecał mi Interaktive Brokers. Jakieś opinie na temat tej platformy?

Którą polecicie jako najbezpieczniejszą (niekoniecznie najtańsza) do inwestowania w USD?

#gielda #inwestycje
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
a 2FA nie mają od dawna

@HAMSKLOSS89: kiedy ja odchodziłem z XTB to nawet pytałem supportu czy jest taka opcja i ja jej po prostu nie mogę znaleźć, ale potwierdzili mi że "jeszcze nie ma"
  • Odpowiedz
@HAMSKLOSS89: mają już jakiś czas, ale też nie jakoś bardzo długo. Fakt, że po ostatnich "aferach" bardziej zaczęli dbać, by ludzie wiedzieli, że jest to u nich dostępne. Jeśli OP z ich usług korzystać ze 3 lata temu, to wtedy jeszcze tego nie było. :D
  • Odpowiedz
  • 0
Widzę że dużo osób propsuje XTB, czyli rozumiem, że z Interaktive nikt nie korzystał i nie poleci? Czy jest w ogóle jakieś biuro które pozwala na ustawianie kroczących stop-lossów?
  • Odpowiedz
@HAMSKLOSS89: są, od 100k euro obrotu miesięcznie. 0,2% prowizji, minimum 10 EURO na 1 transakcje - Ja właśnie mam z tym problem, bo właśnie go przekroczyłem. Wie ktoś może jak to wygląda na IKBR? Warto się przenieść jak dużo traduje?
  • Odpowiedz
@kishurki: co do ibkr - ma swoje wady i zalety. Z wad:
- jak chcesz używać głównie na telefonie, to będziesz się irytować. Żeby wykonać wpłatę trzeba robić takie zlecenia informujące o tym, że planujesz wpłacić kasę. Do tego, za każdym razem, jak przełączasz się między apkami w telefonie, to będziesz się musiał zalogować. Więc jeśli dojdziesz do strony z danymi do przelewu, skopiujesz nr, przejdziesz do apki bankowej, i
  • Odpowiedz