Wpis z mikrobloga

Podobno trump powiedzial zelenskiemu, ze ten mu bardziej ufa niz putinowi teraz.
A chwile po tym trump wyskakuje z postem, ze ukraina moze odbic wszystkie ziemie z rak rosji ze rosja to papierowy tygrys.
Nie wyobrazam sobie jaka sraczne teraz musza miec w moskwie xDDDD

#ukraina #heheszki #polityka #rosja #trump #usa
KIaudik - Podobno trump powiedzial zelenskiemu, ze ten mu bardziej ufa niz putinowi t...

źródło: G1jpMNoXYAAIh7y

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KIaudik: naiwne jest myślenie, że zmiana retoryki to zmiana polityki szczególnie u trampka, którego słowa nigdy nie były coś warte.

W polityce trampka dominują dalej te same kierunki.
1. Europa jest odpowiedzialna za konflikt i to ona będzie wina za przegraną. To, że pozornie popiera Ukrainę może oznaczać z jeden strony, że rzeczywiście upadek Rosji jest bliski i lepiej stanąć zawczasu po stronie wygranej ale może też oznacza, że obrona
  • Odpowiedz
  • 0
@www_h: Tyle ze on juz od dluzszego czasu tam zmienia ta retoryke, na poczatku wgl byl wrogi do ukrainy, a teraz mowi rzeczy takie jak nafo xD
  • Odpowiedz
@KIaudik: w przypadku trampka retoryka jest narzędziem. Jeżeli zmienia ją to znaczy, że wcześniejsza się wypaliła. Tak samo z tym Tylenol-em. Kiedyś głosił, że to szczepionki a teraz, że to paracetamol. To wyłącznie są puste słowa, które należy skonfrontować z rzeczywistym ruchem. Naiwne jest myślenie, że obecna zmiana w narracji będzie jakimś krokiem w "dobrą" stronę dla np Polski, Ukrainy czy całego EU. Nie ma co patrzeć na USA tylko
  • Odpowiedz
@www_h: to ad vocem: ja myślę, że powód może być inny. Widać ewidetnie, że Ukraina w ten czy inny sposób weszła w posiadanie środków zdolnych do rażenia celów w głąb Rosji. Tu ofiarą stają się przede wszystkim rafinerie, czyli uderzania są celowane w miękkie podbrzusze Rosji - główny towar, który pozwala im kupować cokolwiek na świecie.
To teraz pobawmy się w copium trochę, bo czemu nie :). Trump faktycznie dostał
Yahoo - @wwwh: to ad vocem: ja myślę, że powód może być inny. Widać ewidetnie, że Ukr...

źródło: images

Pobierz
  • Odpowiedz
ad vocem

@Yahoo_: zgadzam się, że ten scenariusz również jest możliwy i nawet go częściowo zarysowałem na samym początku (rzeczywiście upadek Rosji jest bliski i lepiej stanąć zawczasu po stronie wygranej) i osobiście bardzo mi się podoba bo dla Polski może być najkorzystniejszym scenariuszem (nie znaczy, że dobrym). Rosja nawet gdy by dziś skończyła wojnę (nie ważne czy bardziej wygraną czy bardziej przegraną), to procesu zachodzące globalnie w wielu miejscach
  • Odpowiedz