Wpis z mikrobloga

Są tu eksperci od wszystkiego, więc może mi ktoś wyjaśni ten fenomen.

Skąd wśród facetów takie oderwane od rzeczywistości i autystyczne postrzeganie rzeczywistości socjoekonomicznej? W #programista15k jest to nagminne:

HUR DUR nie chciał się uczyć to zarabia minimalną! Czeba było poświęcić czas na nałókę!

Pozabierać socjal tym nierobom nieh zdyhajom!

No jak jesteś debilem w Sejmie to hehe dostajesz kase za nic, ale wszendzie indziej to zależy od pracowitości!!

Nawet faceci 25-40, którzy już dawno powinni nabrać doświadczenia i z tego wyrosnąć, nadal bezwstydnie kolportują takie głupoty.
Zero zrozumienia niegospodarczych czynników wpływających na sytuację materialną: status społeczny, prestiż, kapitał kulturowy.
NIGDY się nie spotkałem z tym, żeby takie pierdy wypisywała kobieta. ZAWSZE jest to facet 25-40, przeważnie z branż kojarzonych z zaburzeniami ze spektrum autyzmu.

#autyzm #praca #bekazprawakow
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@callver34: Bo to mimo wszystko zyciowo polglowki, jak sie ten caly outsourcing IT zwinie do Indii albo AI to wytnie w cholere, to dopiero do nich dotrze, ze no jednak zycie nie do konca zalezy tylko od nich. Bedzie im mozna wtedy wstawic ten mem z Januszem, z ktorego caly czas sie smieja, ktory mowi o tym jak jedyna firme garnkow w okolicy zamkneli i Janusz teraz bezrobotny. Tylko zamiast
  • Odpowiedz
ZAWSZE jest to facet 25-40

@callver34: Po prostu to największa grupa społeczna, wyż demograficzny + nadpodaż mężczyzn nad kobietami xD w dowolnym temacie największa szansa na właśnie faceta 25-40. No chyba że wśród pielęgniarek czy ludzi na OF
  • Odpowiedz
@callver34:

NIGDY się nie spotkałem z tym, żeby takie pierdy wypisywała kobieta

Ja się spotkałem z takimi tejkami i to od kobiet, które pracowały w budżetówce za kasę nieco powyżej minimalnej. Niesamowita pogarda do ludzi mniej wykształconych, "patologii" i "dzieciorobów". Po prostu bardzo łatwo gardzić kimś kto jest poniżej, szczególnie jak się jest niepewnym własnej pozycji.
  • Odpowiedz
@callver34: to nie tyle autyzm co po prostu libki, kuce, które dorwały się do lepiej płatnej pracy i mają przez to wywalone ego, twierdzac że to tylko i wyłącznie zasługa ich ciężkiej pracy. Tak samo masz z różnymi milionerami, obie grupy były w dobrym miejscu i dobrym czasie, obecnie gdyby szli ta samą drogą w takie IT to by się pewnie nie dostali sie do zawodu bo juniorów nie biorą.
  • Odpowiedz
NIGDY się nie spotkałem z tym, żeby takie pierdy wypisywała kobieta.

@callver34: A ja owszem. To nie zależy od plci, tylko od tego co osiągnąłeś. Generalnie ludzie, którym się powiodło w zyciu uważają, że każdy ma szanse, ignorujac przy tym najważniejszy czynnik - szczęście. Spróbuj zdobyć wyższe wykształcenie i pieniądze rodząc się w Somalii na przyklad. To jest taki skrajny przyklad, ale nasze życie to w dużej mierze los -
  • Odpowiedz
Skąd wśród facetów takie oderwane od rzeczywistości i autystyczne postrzeganie rzeczywistości socjoekonomicznej? W #programista15k jest to nagminne:

@callver34: Przecież sam tak postrzegasz rzeczywistość i robisz dokładnie to samo. Programistów to ty widzisz w internetach i na tej podstawie budujesz sobie wymyślony obraz świata.
  • Odpowiedz
niby gdzie

@BrakWolnegoLoginu: gdziekolwiek. Większość programistów jest ogarnięta i pomimo sporych braków soft skillowych chętnie ich przygarną w wielu miejscach, bo po prostu będą odstawać intelektualnie od miernot co nie potrafi sobie znaleźć pracy lepszej niż minimalna i patrzy tylko jak ciągnąć socjal. Twoja wiara w to, że jest inaczej to tylko cope i klepanie się po plecach, bo lepiej się robi ludziom twojego pokroju jak pomyślą, że ktoś będzie
  • Odpowiedz
Generalnie ludzie, którym się powiodło w zyciu uważają, że każdy ma szanse, ignorujac przy tym najważniejszy czynnik - szczęście.

@ziemniak_na_export: połowie budowlańców którzy do mnie przychodzą coś porobić się powiodło, a do najmądrzejszych nie należą. Najważniejszy czynnik to wzięcie się za siebie i nie wymyślanie wymówek.
  • Odpowiedz