Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +107
Jakby ktoś jeszcze myślał , że ten system nie jest po to by wykorzystać obywateli
zdjęcie zrobione 20 min temu
#systemkaucyjny #aldi
zdjęcie zrobione 20 min temu
#systemkaucyjny #aldi
źródło: image
Pobierz
Randy_the_Ram +57
źródło: 1000006893
Pobierz

Skąd wśród facetów takie oderwane od rzeczywistości i autystyczne postrzeganie rzeczywistości socjoekonomicznej? W #programista15k jest to nagminne:
Nawet faceci 25-40, którzy już dawno powinni nabrać doświadczenia i z tego wyrosnąć, nadal bezwstydnie kolportują takie głupoty.
Zero zrozumienia niegospodarczych czynników wpływających na sytuację materialną: status społeczny, prestiż, kapitał kulturowy.
NIGDY się nie spotkałem z tym, żeby takie pierdy wypisywała kobieta. ZAWSZE jest to facet 25-40, przeważnie z branż kojarzonych z zaburzeniami ze spektrum autyzmu.
#autyzm #praca #bekazprawakow
@callver34: Po prostu to największa grupa społeczna, wyż demograficzny + nadpodaż mężczyzn nad kobietami xD w dowolnym temacie największa szansa na właśnie faceta 25-40. No chyba że wśród pielęgniarek czy ludzi na OF
Ja się spotkałem z takimi tejkami i to od kobiet, które pracowały w budżetówce za kasę nieco powyżej minimalnej. Niesamowita pogarda do ludzi mniej wykształconych, "patologii" i "dzieciorobów". Po prostu bardzo łatwo gardzić kimś kto jest poniżej, szczególnie jak się jest niepewnym własnej pozycji.
@callver34: A ja owszem. To nie zależy od plci, tylko od tego co osiągnąłeś. Generalnie ludzie, którym się powiodło w zyciu uważają, że każdy ma szanse, ignorujac przy tym najważniejszy czynnik - szczęście. Spróbuj zdobyć wyższe wykształcenie i pieniądze rodząc się w Somalii na przyklad. To jest taki skrajny przyklad, ale nasze życie to w dużej mierze los -
@callver34: Przecież sam tak postrzegasz rzeczywistość i robisz dokładnie to samo. Programistów to ty widzisz w internetach i na tej podstawie budujesz sobie wymyślony obraz świata.
@BrakWolnegoLoginu: gdziekolwiek. Większość programistów jest ogarnięta i pomimo sporych braków soft skillowych chętnie ich przygarną w wielu miejscach, bo po prostu będą odstawać intelektualnie od miernot co nie potrafi sobie znaleźć pracy lepszej niż minimalna i patrzy tylko jak ciągnąć socjal. Twoja wiara w to, że jest inaczej to tylko cope i klepanie się po plecach, bo lepiej się robi ludziom twojego pokroju jak pomyślą, że ktoś będzie
@ziemniak_na_export: połowie budowlańców którzy do mnie przychodzą coś porobić się powiodło, a do najmądrzejszych nie należą. Najważniejszy czynnik to wzięcie się za siebie i nie wymyślanie wymówek.