Wpis z mikrobloga

✨️ Co warto wiedzieć przed wprowadzeniem się do Szczecina?
hej za parę tygodni wprowadzam się do #szczecin , dzielnica Nowe Miasto, ul. Putlicka okolice zajezdni tramwajowej. Zależało mi na bliskości komunikacji i szybkim dojeździe do Centrum, stąd lokalizacja, ale powiedzcie proszę czego mogę się spodziewać żyjąc tam na co dzień, czy jest tam bezpiecznie, jak z sąsiadami, jak sklepy :)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: tam jest pętla tramwajowa, a nie zajezdnia :)
lokalizacja spoko
czy bezpiecznie? jak bedziesz mial pecha to i w kosciele w------l dostaniesz, wiec raczej tak, ale wszystko sie moze zdazyc
jesli chodzi o sklepy to jest tam pare osiedlowych, wieksze troche dalej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w Szczecinie znajomy zostal pobity i miał złamanie otwarte nogi bo... rozmawiał ze znajomym po niemiecku. Na wykopie się śmieją że Bydgoszcz i Łódź są brzydkie... nikt ze Szczecina się tak nie naśmiewa, bo tam można tylko płakać ;)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim spoko miejsce, są lepsze, ale też są gorsze miejsca do życia. Blisko centrum nawet butem, blisko dużego węzła przesiadkowego na Bramie Portowej. Blisko dworca gdybyś chciał gdzieś wyjechać
  • Odpowiedz
mieszkam dokładnie na nowym osiedlu na tej ulicy chcesz dokladnie cos wiedziec odezwij sie pri

@Amf3niak: A z ciekawości zapytam się jak ci się tam mieszka? Właśnie w tym nowym osiedlu mieszkała koło 2022 - 2023 roku i niestety bardzo narzekała na ilość imprez, masę wynajmujących (na doby) przez co właśnie w jej bloku wszelkiego rodzaju hałasy się dodatkowo kumulowały.

Za to na pewno miejsce jest idealnie położone w mieście.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Potulicka to patola. Te nowe osiedle też tylko w innym wydaniu. Imprezy, wynajem na doby, chaos parkingowy. Na plus blisko tramwaj i dworzec. Innych plusów nie widzę w tamtych okolicach. Nawet głupiej biedronki nie ma blisko.
  • Odpowiedz
@Micho_master mieszka mi się bardzo dobrze, budynek 20H mam wrażenie że jest wykastrowany pod względem patologi, jestem na grupie osiedla to tu jest naprawdę spokojnie w porównaniu z innymi blokami, komunikacja jest zajebista i można dotrzeć bezpośrednio i do netto areny i na glebokie, niedaleko Stokrotka, z minusów zauważonych to niestety patologia parkingowa, no i ludzie syf na klatce robią totalny
  • Odpowiedz