Wpis z mikrobloga

#wypadek #bmw "23-letni kierowca samochodu marki BMW, mieszkaniec powiatu ryckiego, stracił panowanie nad pojazdem i uderzył w przydrożne drzewo (...)"
DrJudym - #wypadek #bmw "23-letni kierowca samochodu marki BMW, mieszkaniec powiatu r...

źródło: w54

Pobierz
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DrJudym: moje pytanie do właścicieli BMW. Co sobie myślicie po serii wypadków świeżych kierowców w tych autach? Że wy robiąc 110 na 60, jednak dacie radę? Co wami kieruje.
  • Odpowiedz
letnie opony i niska temperatura. Co moze pójść nie tak?

@Hrjk: to powinien mieć zimówki, żeby mieć gorszą przyczepność? Nie widzę śniegu na tym zdjęciu, żeby letnia była gorsza.
  • Odpowiedz
  • 35
@ShortyLookMean guma się robi twardsza im nizsza jest temperatura. A gosc raczej nie jechał 50 kmh, patrząc po stanie wraku, wiec takie rzeczy maja znaczenie. Nawet w moim Punto jak ruszając rano spod świateł koła łapią uslizg, mimo że parę tygodni temu nie mialem tego problemu.
  • Odpowiedz
letnie opony i niska temperatura.

BMW z tylnym napędem, bez żadnych większych wspomagaczy

@Czytelnik30: @Hrjk: ja bym obstawiał kierowce dzbana, który z---------ł po wiejskiej drodze a nie przeczyny techniczne. Mijam takich codziennie i to nie jest kwestia sprzętu.
  • Odpowiedz
@DrJudym: szef firmy w której kiedyś pracowałem kupił synowi jakieś 200-konne BMW na osiemnastkę, nawet go pytałem czy przemyślał sprawę bo taka moc dla świeżego kierowcy to proszenie się o kłopoty. Chłopak wytrzymał miesiąc i się rozwalił na zakręcie. Złamał jakąś kość jedynie ale cały zakład patrzył na niego w stylu "xD". I oczywiście "to nie jego wina bo mu wyskoczył jakiś lis czy inna kuna"
  • Odpowiedz
letnie opony i niska temperatura. Co moze pójść nie tak?

@Hrjk: Rozumiem, że Ty już w swoim aucie zmieniłeś na zimowe, bo temp nad ranem spada do 10 st C?
  • Odpowiedz
  • 35
@pwone nie, ale też nie jeżdżę jak p---b, bo nie chce żeby mnie zeskrobywali z jakiegoś jesionu czy innego dębu.
  • Odpowiedz