Wpis z mikrobloga

#psiarze #psy
Pierwszy raz w życiu musiałem uciekać przed psem. Spacerowałem parkiem, a naprzeciwko mnie przy stawie jakieś małżeństwo rzucało swojemu przerośniętemu świniakowi badyla. Bydlę w pewnym momencie mnie zauważyło i pognało w moim kierunku tryskając pianą z mordy. Zupełnie nie reagował na wołania swoich właścicieli, kto by się spodziewał xD

Nie miałem żadnych szans uciec, choć próbowałem dzielnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na szczęście amstaffopodobne prosię chwyciło jedynie zębami za pasek od mojej torby. Nawet nie chcę myśleć, co by było, gdyby wolał jednak capnąć mnie za piszczel xD Właściciele chwilę później go odciągnęli. I co? „Robin nigdy do tej pory tak się nie zachowywał, coś musiało go spłoszyć albo sprowokować!”, „Byliśmy tu już nie raz, Robinek wiele razy biegał luzem i nigdy nic złego się nie stało. Dawał się głaskać dzieciom, a nawet przytulać!”. J----a sekta bambinistyczna bez wyobraźni ( ͡ ͜ʖ ͡)
Kornik885 - #psiarze #psy 
Pierwszy raz w życiu musiałem uciekać przed psem. Spacerow...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kornik885: takie czasy, trzeba nosić zawsze gaz pieprzowy przy sobie, czy to na psa czy na właściciela, dobrze, że nie wyskoczył z mordą, że psiecko mu sprowokowałeś i to TWOJA WINA, pewnie jesteś złym człowiekiem, pies to wyczuł
  • Odpowiedz
@Kornik885: Z historii, które nigdy się nie wydarzyły, ta wydarzyła się najbardziej. Klasyczny shitpost z obowiązkowym, chwytliwym zdjęciem - byle tylko złapać parę lajków w temacie, który akurat jest w modzie.

Ale moją uwagę przyciągnęło coś zupełnie innego. Od dawna zastanawia mnie, co musi się dziać w głowie mężczyzny, który z premedytacją przywdziewa - bo tu inaczej tego nie nazwę – tzw. pedo bag. No bo serio: oprócz telefonu, dowodu
  • Odpowiedz
@meandmymonkey Przeciez ta historia jest zmyślona. xD To, że się podkręciła znaczy tylko jedno - uczestniczysz w panice moralnej i powinieneś usiąść i się na spokojnie zastanowić nad soba. xD
  • Odpowiedz
Najlepsze jest to, że jak już dochodziło do aktu agresji, to właściciele reagowali w identyczny sposób

@jbcmb: prawda jest taka że KAŻDY pies który zachowa się agresywnie (zaatakuje innego psa lub człowieka) powinien od razu trafiać do uśpienia. Od razu właściciele by się nauczyli pilnować swoich pchlarzy
  • Odpowiedz
@Hmrogrz: ja już zostałem ugryziony jak śmiałem iść chodnikiem, plus parę razy do roku pies próbuje mi się rzucić do gardła jak uprawiam jakiś sport.
  • Odpowiedz
@uytx:

Jakbyś spotkał niedźwiedzia na szlaku też byś się odwrócił i uciekał? Powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Instynktu nie oszukasz,

No właśnie instynktu nie oszukasz xD powodzenia w wymaganiu od losowej osoby zachowania zimnej krwi i przezwyciężenia najbardziej naturalnego odruchu w postaci ucieczki, gdy biegnie na Ciebie agresywne bydlę
  • Odpowiedz
Przeciez ta historia jest zmyślona. xD To, że się podkręciła znaczy tylko jedno - uczestniczysz w panice moralnej i powinieneś usiąść i się na spokojnie zastanowić nad soba. xD

@KRCZVSK: Oczywiście :) Jest to niemożliwe, by się wydarzyło. Takie rzeczy się nie wydarzają. Amstafek nigdy nikogo nie pogryzł.
  • Odpowiedz