Wpis z mikrobloga

#psiarze #psy
Pierwszy raz w życiu musiałem uciekać przed psem. Spacerowałem parkiem, a naprzeciwko mnie przy stawie jakieś małżeństwo rzucało swojemu przerośniętemu świniakowi badyla. Bydlę w pewnym momencie mnie zauważyło i pognało w moim kierunku tryskając pianą z mordy. Zupełnie nie reagował na wołania swoich właścicieli, kto by się spodziewał xD

Nie miałem żadnych szans uciec, choć próbowałem dzielnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na szczęście amstaffopodobne prosię chwyciło jedynie zębami za pasek od mojej torby. Nawet nie chcę myśleć, co by było, gdyby wolał jednak capnąć mnie za piszczel xD Właściciele chwilę później go odciągnęli. I co? „Robin nigdy do tej pory tak się nie zachowywał, coś musiało go spłoszyć albo sprowokować!”, „Byliśmy tu już nie raz, Robinek wiele razy biegał luzem i nigdy nic złego się nie stało. Dawał się głaskać dzieciom, a nawet przytulać!”. J----a sekta bambinistyczna bez wyobraźni ( ͡ ͜ʖ ͡)
Kornik885 - #psiarze #psy 
Pierwszy raz w życiu musiałem uciekać przed psem. Spacerow...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kornik885: p--------e, jest natomiast szansa ze jak byś stał w miejscu, a nie uciekał to by podbiegł, poszczekał i na tym by sie skończyło. Psy często mają silny instynkt łowiecki i jak cos s-------a to muszą to zatrzymać za wszelca cenę.

Natomiast absolutnie ten pies nie powinien byc puszczony bez smyczy, powinieneś to zgłosić.
  • Odpowiedz
@Kornik885: Branie takich psów to gwóźdź w mózgu. Chcesz mieć łagodnego psa to weź sobie odpowiednią rasę, a najlepiej psa, który sięga do kolana, na co ci wielka świnia? Potem właśnie jak w historii opa wielki zaskok, że kochana przylepa zaatakowała człowieka. Zresztą są też duże ładne psy jak labradory, które można łatwo ustawić, zapewne dlatego, że ich rasa nie została stworzona do walk.

Ktoś może zaraz napisać, że małe
  • Odpowiedz
@growing3902: Do tej sytuacji nie powinno dojść i jest tu w 100% wina (głupich) właścicieli psa, ale @Hmrogrz dobrze mówi. Jakbyś spotkał niedźwiedzia na szlaku też byś się odwrócił i uciekał? Powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Instynktu nie oszukasz, a podstawowa wiedza na ten temat może się przydać.
  • Odpowiedz
@Hmrogrz: tak sobie myślę, że kiedyś człowiek nie musiał być ekspertem od przetrwania w dziczy, żeby przeżyć spacer po parku. Coraz bardziej przychylam się do noszenia gazu na niedźwiedzie zawsze ze sobą.
  • Odpowiedz
@uytx

@growing3902 ale @Hmrogrz dobrze mówi. Jakbyś spotkał niedźwiedzia na szlaku też byś się odwrócił i uciekał? Powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Instynktu nie oszukasz, a podstawowa wiedza na ten temat może się przydać.

Tak, w Polsce. U nas nie
mk321 - @uytx 
 @growing3902 ale @Hmrogrz dobrze mówi.  Jakbyś spotkał niedźwiedzia n...
  • Odpowiedz
@Kornik885

No cóż, niedługo coraz więcej ludzi nie będzie się ruszać z domu bez gazu, nawet wychodząc za dnia, i nie potrzeba tu do tego żadnych nielegalnych imigrantów, wystarczą psiecka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Slavcel: można próbować zmniejszyc ilość psow, ale całkiem sie nich nie pozbędziesz. Dużo psow jest w trakcie szkolenia, dopiero uczy sie prawidłowych zachowan, moze sie zerwać smycz, moze wyjść przez jakas nowa dziurę w plocie. Gaz zawsze warto miec.
  • Odpowiedz
@Kornik885: niektórzy naprawdę uważają, że to dzieci są xD absolutnie bezmyślni i głupi ludzie.

mam starego psa - wciąż aktywnego ale ma już zaćmę starczą, no i prawie codziennie na spacerach muszę unikać kontaktu z innymi psami, bo go zwyczajnie atakują. Zwierzęta jak to zwierzęta - wyczuwają słabość, próbują eliminować. Natura. Coś co ludzie wiedzieli od setek lat. Proste? No nie dla psiarzy xD Prawie codziennie mam do czynienia z głąbem,
  • Odpowiedz
@Kornik885: to się nie ucieka tylko n--------a najpierw gazem a później butem, właścicielowi też można bo jest szansa że też do ciebie skoczy z zębami
rodzice nie nauczyli to życie nauczy życia w społeczeństwie
  • Odpowiedz
@Hmrogrz: jednak lata 2012-2019 to była złota epoka tego kraju. Patusy które cię próbowały zatłuc na ulicy wyjechały do UK, a o psach które Cię próbują zagryźć na ulicy jeszcze nikt nie słyszał.
  • Odpowiedz
o psach które Cię próbują zagryźć na ulicy jeszcze nikt nie słyszał.

@VZee: moze te psy były tam w identyczny sposób, ale wtedy to sie nie klikało to nikt o tym nie pisal? Możliwe tez ze to te pandemiczne psy zabierane ze schronisk zeby bezpiecznie z domu wyjść.
  • Odpowiedz