Aktywne Wpisy

moll +14
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

labla +131

Pierwszy raz w życiu musiałem uciekać przed psem. Spacerowałem parkiem, a naprzeciwko mnie przy stawie jakieś małżeństwo rzucało swojemu przerośniętemu świniakowi badyla. Bydlę w pewnym momencie mnie zauważyło i pognało w moim kierunku tryskając pianą z mordy. Zupełnie nie reagował na wołania swoich właścicieli, kto by się spodziewał xD
Nie miałem żadnych szans uciec, choć próbowałem dzielnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na szczęście amstaffopodobne prosię chwyciło jedynie zębami za pasek od mojej torby. Nawet nie chcę myśleć, co by było, gdyby wolał jednak capnąć mnie za piszczel xD Właściciele chwilę później go odciągnęli. I co? „Robin nigdy do tej pory tak się nie zachowywał, coś musiało go spłoszyć albo sprowokować!”, „Byliśmy tu już nie raz, Robinek wiele razy biegał luzem i nigdy nic złego się nie stało. Dawał się głaskać dzieciom, a nawet przytulać!”. J----a sekta bambinistyczna bez wyobraźni (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Natomiast absolutnie ten pies nie powinien byc puszczony bez smyczy, powinieneś to zgłosić.
Komentarz usunięty przez moderatora
Ktoś może zaraz napisać, że małe
A gdzie to było? Zgłaszaj w c--j. Przecież to tragedia jest. Kalectwo do końca życia możliwe przez takie k---a dziadostwo, upośledzenie j----e umysłowe bandy cweli.
Tak, w Polsce. U nas nie
No cóż, niedługo coraz więcej ludzi nie będzie się ruszać z domu bez gazu, nawet wychodząc za dnia, i nie potrzeba tu do tego żadnych nielegalnych imigrantów, wystarczą psiecka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
mam starego psa - wciąż aktywnego ale ma już zaćmę starczą, no i prawie codziennie na spacerach muszę unikać kontaktu z innymi psami, bo go zwyczajnie atakują. Zwierzęta jak to zwierzęta - wyczuwają słabość, próbują eliminować. Natura. Coś co ludzie wiedzieli od setek lat. Proste? No nie dla psiarzy xD Prawie codziennie mam do czynienia z głąbem,
rodzice nie nauczyli to życie nauczy życia w społeczeństwie
Komentarz usunięty przez moderatora
@VZee: moze te psy były tam w identyczny sposób, ale wtedy to sie nie klikało to nikt o tym nie pisal? Możliwe tez ze to te pandemiczne psy zabierane ze schronisk zeby bezpiecznie z domu wyjść.
https://youtu.be/JM7TUWBzQDc