Wpis z mikrobloga

#gryprzygodowe #przygodowki #gry

Polecę Wam grę przygodową point&click od czeskiego studia Amanita Design, twórców serii "Samorost" - "Machinarium" z 2009.

Dlaczego warto zagrać?
Jest ręcznie rysowana i w ogóle się wizualnie nie zestarzała, ma unikalny klimat i dużą dozę steampunku. Zajmuje około 300mb i pójdzie na dosłownie każdym sprzęcie, a kupić ją możecie także na telefony i będzie to dokładnie ta sama gra, jak na konsolach oraz PC (wyszła na PC, Switch, XONE, PSV, PS3, iOS, AND i PS4). Fani klasycznych przygodówek pewnie ją znają, a wszystkim tym, którzy chcieliby zacząć przygodę z gatunkiem, a nie wiedzą od czego - polecam właśnie tę jakże urokliwą gierkę.
patryk-wuwuw - #gryprzygodowe #przygodowki #gry

Polecę Wam grę przygodową point&clic...
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
Żałuję, że zagrałem. Gra jest krótka i zanim będę mógł zagrać znowu, będę musiał zapomnieć fabułę.
  • Odpowiedz
Jest. Grałem w nią.

@Mamut: cool... a jakiś link dasz albo powiesz gdzie szukać? chętnie zapłacą za tą grę ale musi być pod Linuxa i musi standalone
  • Odpowiedz
Grałem kiedyś, śliczna grafika i pejzaże, zagadki raczej trywialne, ale sprawiające satysfakcję. Niestety bardzo krótka, właściwie na jedno, maksymalnie dwa posiedzenia. Chyba miałem ją z jakiegoś czasopisma na płytce.
  • Odpowiedz
Nie wiem czemu ale jakoś tak skojarzyło mi się z Neverhood. O jakie złoto to było w tamtych latach
  • Odpowiedz
Machinarium kupiłem parę dni po premierze. Wtedy gra wyszła jako gra kompatybilna z Linuxem. Wyszła chyba też na PlayStation 3.
  • Odpowiedz