Wpis z mikrobloga

✨️ Czy twoje różowe kochają cię bezwarunkowo?
Czy wasze różowe kochają was BEZWARUNKOWO?
Pytam całkowicie serio.

#zwiazki #niebieskiepaski #pytanie #milosc

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: kobieta nie kocha mężczyzny w taki sposób, to ewolucyjnie nierealne

Wątpię czy w ogóle kobieta jest zdolna do miłości. Doświadczenie mi mówi, że nie. A dobre związki są jedynie tam, gdzie są wspólne cele.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Patrząc na kolegów, z którymi utrzymuje kontakt od wielu lat, kobiety kochają bezwarunkowo tych którzy mają sensowne pieniądze - to gwarantuje trwałe i szczęśliwe małżeństwa. Ci którzy nie zarobili, bądź powinęła im się noga, są wszyscy po rozwodach i generalnie nie kochani.
  • Odpowiedz
@zonecom bezwarunkowo czyli bez powodu. Zatem jak ktoś kocha póki wygląda ładnie, jest szczupła albo bo ma pieniądze czy cokolwiek innego to jest to miłość warunkowa. Bezwarunkowa miłość to głównie do dzieci jest skierowana choć i tak wielu rodziców nawet i swoich dzieci nie potrafi kochać bezwarunkowo i próbują je wyciskać jak cytrynę by się uczyły lepiej od innych, robiły jakieś rzeczy czy nie robiły by rodzic mógł się dzieckiem chwalić
  • Odpowiedz
Bezwarunkowa miłość to głównie do dzieci jest skierowana

@Kitku_Karola: czyli uważasz, że bezwarunkowa miłość kobiety do mężczyzny (żony do męża) nie istnieje?
  • Odpowiedz
wszystko

@ka-lol: udowodnij xd
Psychologia ewolucyjna to wynaturzenia rwdpillakow nauka dawno to obaliła. Wychowanie w określonych normach kulturowych wykorzenia z człowieka jakiekolwiek instynkty
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 6
solidna-aktywistka-12: Śmieszne, bo komentarze wykopków zdają się sugerować, że ta rzekoma niezdolność kobiet do bezwarunkowej miłości stoi w kontraście do zdolności mężczyzn do kochania bezwarunkowo. A popatrz sobie na statystyki, ilu mężczyzn zostaje ze swoimi żonami, kiedy okazuje się, że te są poważnie chore. Ilu porzuca swoje partnerki i potomstwo, jeśli ich dziecko jest chore czy upośledzone. W końcu zastanów się, czy nie zdarza się, że odchodzą do młodszych kobiet. Myślę,
  • Odpowiedz
@trevoz nie istnieje z prostego powodu: do związku bierzemy kogoś kto nam z jakiegoś powodu się podoba, kogo z jakiegoś powodu lubimy, z kim z jakiegoś powodu się dogadujemy. Czyli jest powód, a bezwarunkowa miłość polega na tym że ktoś po prostu żyje to go kochamy bez względu na to kim jest. Dlatego ani mężczyzna nie pokocha kobiety bezwarunkowo bo ona mu się choćby spodoba z wyglądu czy lubi ją jako
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: ciekawe, nie sądziłem że Ty masz takie podejście. Ja jak pisałem o tym, że współczesne kobiety nie kochają mężów bezwarunkowo to mi różowe pisały, że jestem mizoginem.

Niestety w dzisiejszych czasach nie ma już bezwarunkowej miłości romantycznej, dlatego tak wiele jest rozwodów.
A dawniej normalnie się traktowało męża czy żonę jak rodzinę i wtedy miłość była bezwarunkowa, i o ile naprawdę grubych rzeczy nie odwalił małżonek (np. zdrada) to ludzie się
  • Odpowiedz
@trevoz nigdy nie było bezwarunkowej miłości romantycznej. Sam fakt że wybierasz tą a nie inną osobą to już powód przez który to przestaje być bezwarunkowe. To nie tak że dostajesz z przydziału kogoś i po prostu kochasz za samo to że jest. Nawet w aranżowanych małżeństwach Ci ludzie uczą się tego za co siebie wzajemnie mogą kochać. Bezwarunkowa miłość romantyczna nigdy nie istniała i jest raczej fantazją niż rzeczywistością.
  • Odpowiedz
@trevoz właśnie w bezwarunkowej miłości chodzi o to że taki ktoś mógłby Cię bić, zdradzać, olewać Twoje potrzeby a Ty byś dalej kochał bo to miłość bezwarunkowa. Gdy miłość jest warunkowa to kochasz kogoś gdy dba o relacje z Tobą a jak przestaje i ma gdzieś Cienie to przestajesz kochać. Ludzie nawet dzieci nie potrafią bezwarunkowo kochać bo często się zdarza że jakieś dziecko jest ulubieńcem albo ludzie źle traktują dzieci.
  • Odpowiedz