Wpis z mikrobloga

Hej widzieliście, że pomarańczowy jest w tak złym stanie, że biały dom musi generować jego wystąpienia w AI? Najlepiej widać w 19 sekundzie, oraz jak się zmienia obraz za oknem.
#usa #trump
RandyBobandy - Hej widzieliście, że pomarańczowy jest w tak złym stanie, że biały dom...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RandyBobandy: straszne to jest, że można teraz wygenerować Prezydenta USA mówiącego coś, wrzucić to przez oficjalne kanały Białego Domu i w ogóle nie widać że on tak naprawdę tego nie powiedział. A wyobraźmy sobie co by było, gdyby konta Białego Domu zostały znakowane i wrzucili na nie nagranie gdzie np. Trump mówi że daje Rosji 24 godziny ultimatum albo rozpęta wojnę atomową...
AI to rak ludzkości.
  • Odpowiedz
  • 18
@Bamper: Zobacz na ten ruch w 19 sekundzie xd
@sznioo No właśnie, ciekawe czy nie testują takiego sposobu komunikacji ze światem, jak prędzej czy później jego stan się pogorszy. Niezbyt dobrze to wygląda dla usa.
  • Odpowiedz
@RandyBobandy: to raczej efekt montażu, blendowanie ramek pomiędzy cięciami. Mógł się przejęzyczyć, mogli coś wyciąć. Oświetlenie, makijaż, postprodukcja i inne takie robią robotę i poprawiają wizerunek pomarańczowego pana. Oczywiście ch*ja się znam, przeczytałem komentarz na twitterze, dlatego się wypowiadam.
  • Odpowiedz
@RandyBobandy
Dziwnie to wygląda, ale w okolicach 2:30 widać że w oknie odbija się jakaś postać (kamerzysta czy inny technik), więc może w 0:19 przesunięto jakiś duży obiekt po drugiej stronie kamery (np.:planszę z tłem czy umbrella light). Argumentem przeciwko to że odbicia na stole pasują do ruchów Trumpa, a z tym AI ma poważny problem żeby się zgadzało. Choć z drugiej strony rząd USA zapewne ma dostęp do lepszych modeli.
  • Odpowiedz
w 19 sekundzie

@RandyBobandy: ściągnij foliową czapeczkę i oglądnij jeszcze raz. Wygląda jak montaż i wycięcie kilku klatek. Pewnie chrząknął albo coś zrobił innego, więc wycieli, żeby go nie męczyć drugi raz xD
  • Odpowiedz