Aktywne Wpisy
ejenes 0
Prześle 100zl blikiem, jak ktoś zaproponuje skuteczne rozwiązanie problemu.
Pacjent: Opel Astra K 1.4T HB, 125KM, benzyna
Błąd: Powracający check engine: P0420 Nieprawidłowa wydajność katalizatora
Objawy: Aktualnie właściwie żadne podczas jazdy (brak spadku mocy, brak falowania, brak smrodu w kabinie, brak problemu z odpalaniem). Natomiast przed wymiana kata, było zwiększone spalanie.
Pacjent: Opel Astra K 1.4T HB, 125KM, benzyna
Błąd: Powracający check engine: P0420 Nieprawidłowa wydajność katalizatora
Objawy: Aktualnie właściwie żadne podczas jazdy (brak spadku mocy, brak falowania, brak smrodu w kabinie, brak problemu z odpalaniem). Natomiast przed wymiana kata, było zwiększone spalanie.

Daszka +1
#chcepogadac Nocne Polaków rozmowy. Co robicie? Lulacie?

ps Kiedy polki z tiktoka obrażały ukrainki to za publikację ich zdjeć (nawet bez danych osobowych) leciały od razu bany.
Art. 81 ustawy o prawie autorskim – rozpowszechnianie wizerunku wymaga zgody osoby na nim przedstawionej.
Art. 23–24 Kodeksu cywilnego – ochrona dóbr osobistych (m.in. wizerunku, prywatności, dobrego imienia).
Art. 216 kk – znieważenie: wyzywanie, obraźliwe komentarze. Kara: grzywna, ograniczenie wolności, do roku więzienia.
Art. 212 kk – zniesławienie (pomówienie): gdy pisze nieprawdziwe rzeczy, które mogą poniżyć Cię w oczach innych lub zaszkodzić Twojej reputacji. Kara: grzywna, ograniczenie wolności, do 2 lat.
#moderacjacontent @Moderacja @a__s #wykop @wykop
źródło: image
Pobierz@kjubikul: Autorskie zdjęcie nie ma zastosowania do prawa do wizerunku i własności intelektualnej? Serio?
@totem_lesnych_ludzi: ja się jej zupełnie nie dziwię. Polska to nadal dziki zachód internetu, pod
@Zgrywajac_twardziela: wiesz, nie żeby coś, ale jestem prawie pewien, że gdybym przejrzał Twoje i innych wpisy lub wypowiedzi z reala, to znalazłoby się coś podobnego.
Niemniej, dlatego na fb etc. ma się lewe konta.
Nic byś nie znalazł, my od pisania głupot mamy ten portal xD
@Zgrywajac_twardziela: miałem na myśli wszystkie konta na soialach, wykop.ru to też sm :). No i właśnie, dlatego nie popieram takiego polowania na czarownice, bo jednym robią krzywdę, innym nie. Albo pałujemy wszystkich bez wyjątku albo nikogo. IMO
Komentarz usunięty przez moderatora
@Zgrywajac_twardziela: tak, pełna zgoda. Niemniej nie uważam, by powinno się za to karać. Mnóstwo ludzi robi podobne błędy każdego dnia, a nie robimy polowania na czarownice.
Możesz np powiedzieć „ostrzegam przed usługą tej osoby zachowała się tak i tak”
Ale pisząc „onuca itp” może ktoś się poczuć urażony (wiem wiem każdy ma to w dupie) i może to być zniesławienie. mimo opublikowania zdjęcia z czyjegoś na profilu na fb to nie powinno się tego robic jeżeli da
Usuń konto onuco.
@Ulic_Qel_Droma: @rovenna istnieje coś takiego jak prawo cytatu
Art. 29. [Prawo cytatu]
Wolno przytaczać w utworach stanowiących samoistną całość urywki rozpowszechnionych utworów oraz rozpowszechnione utwory plastyczne, utwory fotograficzne lub drobne utwory w całości, w zakresie uzasadnionym celami cytatu, takimi jak