Wpis z mikrobloga

Dużym plusem dzisiejszego dnia jest według mnie to, że w końcu między bajki można włożyć gadanie rusofilów o tym że NATO nie działa, że nikt palcem nie ruszy, że zanim nasze wojsko się zorientuje co się dzieje to ruscy będą pod Warszawą i inne tego typu hasełka rzucane na wiatr przez ostatnie lata.

Dzisiaj w nocy swoje życie narażali holenderscy piloci, latając maszynami za które zapłacił holenderski podatnik, broniąc naszego kraju. Nasze wojsko zadziałało tak jak powinno, do rządu też zastrzeżeń nie mam.

Rosja rozumie tylko siłę i dzisiaj pokazaliśmy, że stać nas na więcej niż wyrazy oburzenia.

#wojna #rosja #nato
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@O_i_l: No i zmieniamy to inwestując kupe kasy z amerykańskiego programu FMF w system BARBARA. Niestety obrona zawsze jest droższa niż atak, jednak taka prewencja i odstraszanie zawsze będzie tańsze niż nawet mały konflikt zbrojny (nie mówiąc o pełnoskalowej wojnie), wiec niezależnie od kosztów długoterminowo było to opłacalne
  • Odpowiedz
Rosja rozumie tylko siłę i dzisiaj pokazaliśmy, że stać nas na więcej niż wyrazy oburzenia.

@czwartafaza: a co pokazaliśmy bo nie jestem w temacie? Wyslalilismy nasze drony nad ruską szmate w odpowiedzi czy jak zwykle Wasilij nas próbował kopnac a my zrobiliśmy unik i to ten powod do dumy?
  • Odpowiedz