Wpis z mikrobloga

neuropa odkrywa internet i sra żarem, bo ktoś ma inne zdanie od nich, beka.
„Jak ktoś śmie mieć swoje zdanie, w dodatku odmienne od mojego?!”
Można się z kimś niezgadzać, ale żeby zaraz się oburzać do tego stopnia, by wrzucać zdjęcia obcych ludzi z komentarzami z Facebooka na Wykop…
Dzisiaj dziesiątego to wypłaty przyszły i silniczki wirują ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#neuropa #urojenialewakoidalne #wojna #ukraina #rosja
Kulfonix - neuropa odkrywa internet i sra żarem, bo ktoś ma inne zdanie od nich, beka...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kulfonix: xD jeżeli ktoś mówi że 2+2=5, to nazywasz to własnym zdaniem czy głupotą?
To nie jest własne zdanie tylko szerzenie dezinformacji, podawanie dalej nieprawdziwych, wyssanych z palca głupot. I bardzo dobrze że są prostowani za wczasu. Już za długo społeczeństwo nie reagowało na próby destabilizacji przez sianie ruskiej propagandy
  • Odpowiedz
@Kulfonix: przecież Ci ludzie wypisują ruska propagandę używając swoich imion i nazwisk pod popularnymi postami - jak nie chcesz aby Twoje wypowiedzi pojawiały się na wykopie i gdzieś indziej to zastanów się zanim coś napiszesz
  • Odpowiedz
@Kulfonix To znaczy chodzi o nazywanie kogoś ruskim botem? Jeśli tak to spieszę z wyjaśnieniami, że jakieś 1/3 kont na takim FB to nie są żywi ludzie tylko programy stworzone właśnie po to aby kształtować opinię. Dodatkowo weź pod uwagę fakt, że rosja ma najlepiej na świecie zorganizowaną jednostkę do walki propagandowej w internecie i że obecnie używa tej jednostki do walki na froncie informacyjno-ukraińskim. Tutaj naprawdę nie trzeba wielkiego intelektu
  • Odpowiedz
  • 2
@markhausen @DrGreen_2 Niektóre komentarze są absurdalne i naprawdę głupie, zgadzam się, tylko jeżeli już mamy walczyć z dezinformacją i kremlowską propagandą to róbmy to wspólnie u źródła, razem na danej platformie gdzie się to pojawia. Dla mnie możesz być neuropkiem, prawakiem czy ufoludkiem z księżyca, to nieważne - zgodzę się, by ruskich yepać dniem i nocą, bo to nie jest cywilizacja a dzicz. Natomiast taka akcja żeby wrzucać czyjeś zdjęcia
  • Odpowiedz
  • 1
@SoplicaTadeusz Bardzo ciekawy komentarz. Rozumiem i to prawda, trzeba być tego świadomym jak silna i wyszukana potrafi być ruska propaganda. Już parę lat temu czytałem jakie to mają farmy botów u ruskich. Zakładając teraz jeszcze, że mamy sztuczną inteligencję to może wskoczyć na jeszcze wyższy poziom. We wpisie chodzi i mi o to że wrzucanie czyiś prywatnych zdjęć i ich komentarzy z innej platformy niczego nie zmienia. Myślę że lepiej byłoby
  • Odpowiedz
  • 1
@ExtraPensja Tego się właśnie obawiam, że może być jeszcze gorzej przez pozwy od takich osób. Myślę podobnie do kolegi, że lepiej byłoby tłamsić te boty na danej platformie czy nawet przemawiać do ludzi, którzy piszą taką propagandę i w nią wierzą. Jasne że jest tam beton do którego ciężko przemówić, ale trafią się tacy co pomyślą że „może ta osoba ma rację, a ja jestem w błędzie?” Sam tak parę razy
  • Odpowiedz
@Kulfonix: przecież to zatacza kółko. już ukraina raz została obrzydzona nadmiernym lukrowaniem. teraz dzieje się to kolejny raz. im bardziej się ludzie uzewnętrzniają wchodząc im w dupę tym bardziej potem będzie efekt odwrotny. sami na siebie kręcą bata. tak jak tutaj wtedy jakiś baysedman czy jak on się tam wabił
  • Odpowiedz
@Kulfonix: W szczegolnosci na wykopie. Tutaj wola Cie zjechac jak sciere bo masz inna teorie, informacje czy zdanie, zamiast wyjasnic i podeslac jakies linki wyjasniajace Twoj blad. A takie dzialanie zamiast Ci pomoc to tylko rodzi niechec i nienawisc do oswieconych-wykopkow. A jak zapytasz co jest nie tak z Twoja teoria i informacjami to czytasz tylko "ok wania" i "sam sobie poszukaj info w muchosransku".
Dlatego jak widze taki wysyp
  • Odpowiedz
  • 2
@ExtraPensja Chciałbym aby tak było. Ja sam nie jestem Alfą i Omegą, wiele rzeczy nie wiem, a gdy ktoś mądrzejszy ode mnie mówi to chętnie posłucham tudzież poczytam. ʕʔ Kiedy ktoś mi zwraca kulturalnie uwagę, pokazując moje błędne rozumowanie dając jednocześnie źródła wiedzy gdzie mógłbym się czegoś dowiedzieć to staram się to zrozumieć, przyjąć do wiadomości i pojąć mój błąd. Nie mam o to jakiejś złości, choć
  • Odpowiedz
@Kulfonix: Ja mam podobnie wlasnie. Wykopkow ktorzy bez nerwow wyjasnili i podeslali tresci do czytania moglbym na jednej rece policzyc. A hejterow najwiecej jest wlasnie na tagach politycznych i wojennych.
  • Odpowiedz
@Eternal_Oblivion: Tu nawet nie chodzi o zdanie tylko teorie. Same sluzby jeszcze nic nie wiedza i wyjasniaja ale stado wykopkow juz bylo, widzialo i wydalo werdykt. Mowisz im ze jeszcze nic nie wiadomo i to moga byc ruski jak i ukraincy to Aaaaaeeeeee ruska onuca! Beke mam z typow jak podczas wyborow. XD
  • Odpowiedz
  • 0
@DrGreen_2: Rozumiem, ale warto w takim razie zostawiać chociaż komentarze typu że są to boty/sztuczne konta rozpowszechniające nieprawdę. Na Facebooku jest mnóstwo starszych ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia że coś takiego w ogóle istnieje i że działa to na tak ogromną skale, gdzie konta wyglądają jak u prawdziwych ludzi. Wielu otworzyłoby to oczy i dzięki temu następnym razem podchodziliby z dystansem do takich treści.
  • Odpowiedz