Wpis z mikrobloga

1,5 roku związku chyba nie da się wykasować z pamięci w 7 dni.

@serek_heterogenizowany: Najwyraźniej tylko ty byłeś w tym związku tak długo. Po co chcesz ją odzyskiwać?

I podstawowe pytanie? Czy ona idzie z tobą do tego specjalisty? Bo jak nie idzie to pomachaj jej na drogę i niech się matchuje z kolejnym. Jeśli już tego nie
@serek_heterogenizowany 0
@mirko_anonim: Nie ma czegoś takiego, związek to taka gra aktorska. Jak umiesz liczyć to licz na siebie a nie na wsparcie od baby. Jeżeli z relacji wyciągasz więcej niż dajesz to ma ona sens. W przeciwnym wypadku albo wychodzisz na zero albo tracisz.
  • Odpowiedz
dobra słuchaj
załóżmy że mamy osobę o lękowym stylu idącą w stronę bezpiecznego
czy można o niej powiedzieć że jest już względnie healed i secure kiedy w miarę nad sb panuje i nie odjaniepawla lękowego szajsu na zewnątrz (ale w środku dalej może głęboko przeżywać)
czy dopiero kiedy osiąga śmierć ego i zen i mistyczny chłód i jest kompletnie wolna od wszelkich lękowych myśli i impulsów

@Kitku_Karola:
  • Odpowiedz
@ElenaRain, „Często błędnie rozumie się powiedzenie „nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki” w sposób dosłowny – jakby chodziło o zakaz powrotu do jakiejś sytuacji, miejsca czy relacji. Tymczasem sens jest subtelniejszy: Heraklit chciał podkreślić, że nawet jeśli wrócimy do tego samego punktu w życiu, to nic nie będzie identyczne jak wcześniej. Rzeka płynie, więc jej wody są inne, a człowiek, który do niej wchodzi, także nie jest
  • Odpowiedz
@Chodtok to na pewno do mnie bo to w ogóle oderwane tematem od tego co pisałam wcześnej.

A co do tego co pisałaś to nie wiem co ma lekowy styl przywiązania do ego i jakiegoś zen? Wtf? Jak przestajesz przeżywać emocje w tym lękowe (które w niektórych sytuacjach są normalna reakcja organizmu a przy lękowym stylu przywiązania te lęki w większości czasu są wyimaginowane a nie adekwatne do sytuacji) to to
  • Odpowiedz
@serek_heterogenizowany: Jedyne co możesz zrobić najlepszego w tym momencie to SKUPIĆ SIĘ NA SOBIE. Popraw to, czego nie lubisz w sobie teraz po tej sytuacji i ogólnie. W miarę upływu czasu będzie Ci się zmieniał obraz tych wydarzeń, więcej zaczniesz rozumieć i MOŻE pozwoli to uniknąć podobnych problemów w przyszłej relacji. Nawet jeśli do siebie wrócicie, to już nie będzie ten sam związek. Jakbyś ją odzyskał tak łatwo (czyt. po
  • Odpowiedz
no do cb do cb pisałaś nieraz o stylach przywiązania i chyba o tym że byłaś anxious ale zostałaś secue i polecałaś też książkę jedną

ego i jakiegoś zen

eh zbyt dosłownie to traktujesz to był tylko żartobliwy sposob na określenie równowagi emocjonalnej i nieprzeżywania tragicznie każdej nieudanej znajomości

@Kitku_Karola:
  • Odpowiedz
@Chodtok jak chcesz zadać pytanie to zadaj konkretnie pytanie, bo dla mnie tamta wiadomość była totalnie od czapy nie na temat posta i z dziwnym żartem że ciężko było stwierdzić czy pytasz o coś czy tylko coś stwierdzasz bo w sumie nie użyłaś znaku zapytania.
  • Odpowiedz