Wpis z mikrobloga

Wytłumaczcie mi skąd wzięło się przekonanie u wielu kobiet, które pochodzą z rodzin robotniczo-chłopskich, o swoim przeznaczeniu do życia w luksusie i wygodzie, ewentualnie do lekkiej pracy biurowej, gdzie to ich mąż/partner musi ciężej i więcej zarabiać? Przecież przez tysiąclecia takie chłopki zapieprzały od świtu do zmierzchu przy dzieciach, na polu, przy zwierzętach gospodarskich. Tak jak 99,5% społeczeństwa wywodzę się z rodziny chłopskiej i wszystkie moje "przodkinie" nie pracowały - ONE ZAPIEPRZAŁY na tzw. gospodarce aż furczało razem ze swoimi facetami.

Także moje pytanie brzmi: skąd u Polek nagle w 2 pokolenia narodziło się przekonanie o własnej zajebistości i skąd wzięły się te hrabiowskie ciągoty do "leżenia i pachnienia"? Jeszcze żadnego faceta nie spotkałem, który powiedziałby mi wprost, że on nie będzie ciężko pracował i nie został stworzony do pracy i w ogóle to niech baba za niego pracuje. Za to spotkałem mnóstwo dziewczyn, które ani prac domowych nie chcą wykonywać ani nie garną się do ciężkiej i ambitnej roboty. W żywe oczy rzucą ci tekstem, że to ty masz zaiwaniać, a one sobie będą chodzić do fryzjera i na paznokcie. Sorry różowe, ale nie jesteście hrabiankami.

Z drugiej strony to my faceci (idioci) daliśmy sobie wkręcić, że "kobieta nie powinna ciężko pracować". KOBIETY KLAS NIŻSZYCH (99% ogółu) ZAWSZE CIĘŻKO PRACOWAŁY. I to nie podlega żadnej dyskusji. Rzygać mi się chcę jak my, całe społeczeństwo, zaczęliśmy traktować kobiety jak jakieś upośledzone szlachcianki. G---o, urodziły się jako chłopki i robotnice to mają zapieprzać razem ze wszystkimi.

#p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dupxo7: to jest wina beciaków i kukoldów, którzy za mięsną sakiewkę się pozabijają. Dla potrzymania za rękę będą na rękach nosić i komplementować najgorsze pasztety.
Do prawie każdej kobiety jest obecnie kolejka śliniących się frayeróf, psujących rynek
  • Odpowiedz
Jeszcze żadnego faceta nie spotkałem, który powiedziałby mi wprost, że on nie będzie ciężko pracował i nie został stworzony do pracy i w ogóle to niech baba za niego pracuje

@Dupxo7: bo baby maja takie mozliwosci a faceci chetnie ich utrzymuja. Trzeba byc skonczonym frajerem zeby z tego nie skorzystac
  • Odpowiedz
@Dupxo7: No w ta strone poszedl swiat. Lewactwo ma sie dobrze. I twierdzi ze wszyscy sa rowni ale tak rowni ze tylko faceci maja zpierdzielac :D To jest ta pozytywna dyskryminacja :D

Opcje sa 2:
1-wszyscy sa rowni i wtedy kobiety i mezczyzni zapierdzielaja tak samo (bo sa rowni)
2-nie ma tak ze wszyscy sa rowni i wtedy kazdy ma inne prawa, obowiazki, przywileje.

Albo 1 albo 2.
  • Odpowiedz
@Dupxo7:

Wytłumaczcie mi skąd wzięło się przekonanie u wielu kobiet, które pochodzą z rodzin robotniczo-chłopskich o swoim przeznaczeniu do życia w luksusie i wygodzie,

Zapewne z tego samego miejsca się wzielo, co przekonanie mnóstwa zapuszczonych, otyłych i mało atrakcyjnych mężczyzn, że znajdą ładną i dbającą o siebie kobietę.
  • Odpowiedz
ciężko pracował i nie został stworzony do pracy i w ogóle to niech baba za niego pracuje.

@Dupxo7: to ja Ci to mówię wprost xD tzn. nie wierzę, że laska mogłaby utrzymywać chłopa, ale od zawsze wiedziałem, że ciężka praca to ostatnie co chcę w życiu robić i gdybym mógł to nigdy bym nie pracował
  • Odpowiedz
No w ta strone poszedl swiat. Lewactwo ma sie dobrze. I twierdzi ze wszyscy sa rowni ale tak rowni ze tylko faceci maja zpierdzielac :D To jest ta pozytywna dyskryminacja :D

Opcje sa 2:

1-wszyscy sa rowni i wtedy kobiety i mezczyzni zapierdzielaja tak samo (bo sa rowni)

2-nie ma tak ze wszyscy sa rowni i wtedy kazdy ma inne prawa, obowiazki, przywileje.

Albo
  • Odpowiedz
a kobieta zajmuje się domem okazał się być lewackim spiskiem. Czego to się człowiek dowiaduje!

@kremenaros: To zajmuje sie domem czy robi kariere? No bo przeciez teraz sie robi kariere. Trzeba byc niezalezna (ale to facet ma placic)
  • Odpowiedz
@Dupxo7: w Polsce przeszliśmy prosto z feudalizmu chłop-pan do współczesności. Stąd w naszych marzeniach sporo odniesień do dawnych czasów - np chłopki marzyły o leżeniu i pachnieniu jak jaśnie panie arystokratki
  • Odpowiedz
@Dupxo7: ano stąd się wzięło, że chłopy oczekują że kobita będzie pracować i dokładać swoje pieniądze do budżetu domowego, ale jednocześnie sama ma sprzątać i gotować w domu xD no i do tego to jest ta konserwatywna kultura której chcecie, gdzie prawdziwy mężczyzna umie zarobić tyle, że kobieta jedynie zajmuje się dziećmi w domu.
  • Odpowiedz
Jeszcze żadnego faceta nie spotkałem, który powiedziałby mi wprost, że on nie będzie ciężko pracował i nie został stworzony do pracy i w ogóle to niech baba za niego pracuje

@Dupxo7: ja Tak mówię? Jest równouprawnienie czy nie ma? Jak Julki mogą nic nie robić to ja też.
  • Odpowiedz
a skad wsrod facetow wywodzacych sie z przecietnych rodzin to poczucie, ze oni zostana drugimi bezosami,

@KarolWojtylowski27: o czym ty bredzisz. jeszcze nie slyszalem, zeby ktos twierdzil ze zostanie bezosem.
natomiast duzo ludzi rezygnuje z potencjalnie dochodowych i przelomowych biznesow ze wzgledu na prawo (albo niepewnosc jak przy krypto, albo w ogole szkodliwe regulacje)
taki uber gdyby powstal w pl zalozony przez polaka mialby n-----------e tyle grzywien i kar ze
  • Odpowiedz