Wytłumaczcie mi skąd wzięło się przekonanie u wielu kobiet, które pochodzą z rodzin robotniczo-chłopskich, o swoim przeznaczeniu do życia w luksusie i wygodzie, ewentualnie do lekkiej pracy biurowej, gdzie to ich mąż/partner musi ciężej i więcej zarabiać? Przecież przez tysiąclecia takie chłopki zapieprzały od świtu do zmierzchu przy dzieciach, na polu, przy zwierzętach gospodarskich. Tak jak 99,5% społeczeństwa wywodzę się z rodziny chłopskiej i wszystkie moje "przodkinie" nie pracowały - ONE ZAPIEPRZAŁY na tzw. gospodarce aż furczało razem ze swoimi facetami.
Także moje pytanie brzmi: skąd u Polek nagle w 2 pokolenia narodziło się przekonanie o własnej zajebistości i skąd wzięły się te hrabiowskie ciągoty do "leżenia i pachnienia"? Jeszcze żadnego faceta nie spotkałem, który powiedziałby mi wprost, że on nie będzie ciężko pracował i nie został stworzony do pracy i w ogóle to niech baba za niego pracuje. Za to spotkałem mnóstwo dziewczyn, które ani prac domowych nie chcą wykonywać ani nie garną się do ciężkiej i ambitnej roboty. W żywe oczy rzucą ci tekstem, że to ty masz zaiwaniać, a one sobie będą chodzić do fryzjera i na paznokcie. Sorry różowe, ale nie jesteście hrabiankami.
Z drugiej strony to my faceci (idioci) daliśmy sobie wkręcić, że "kobieta nie powinna ciężko pracować". KOBIETY KLAS NIŻSZYCH (99% ogółu) ZAWSZE CIĘŻKO PRACOWAŁY. I to nie podlega żadnej dyskusji. Rzygać mi się chcę jak my, całe społeczeństwo, zaczęliśmy traktować kobiety jak jakieś upośledzone szlachcianki. G---o, urodziły się jako chłopki i robotnice to mają zapieprzać razem ze wszystkimi.
@Dupxo7: to jest wina beciaków i kukoldów, którzy za mięsną sakiewkę się pozabijają. Dla potrzymania za rękę będą na rękach nosić i komplementować najgorsze pasztety. Do prawie każdej kobiety jest obecnie kolejka śliniących się frayeróf, psujących rynek
Jeszcze żadnego faceta nie spotkałem, który powiedziałby mi wprost, że on nie będzie ciężko pracował i nie został stworzony do pracy i w ogóle to niech baba za niego pracuje
@Dupxo7: bo baby maja takie mozliwosci a faceci chetnie ich utrzymuja. Trzeba byc skonczonym frajerem zeby z tego nie skorzystac
@Dupxo7: No w ta strone poszedl swiat. Lewactwo ma sie dobrze. I twierdzi ze wszyscy sa rowni ale tak rowni ze tylko faceci maja zpierdzielac :D To jest ta pozytywna dyskryminacja :D
Opcje sa 2: 1-wszyscy sa rowni i wtedy kobiety i mezczyzni zapierdzielaja tak samo (bo sa rowni) 2-nie ma tak ze wszyscy sa rowni i wtedy kazdy ma inne prawa, obowiazki, przywileje.
@Dupxo7: Jest popyt to jest i podaż. Jakby nie miliony spermiarzy i białorycerzy którzy traktują każdą kobiete jak księżniczkę, to te by się tak nie zachowywały. Najlepsze jest to, że te baby nawet by nie splunęły na tych chłopów co traktują ich jak istoty wyższe.
Wytłumaczcie mi skąd wzięło się przekonanie u wielu kobiet, które pochodzą z rodzin robotniczo-chłopskich o swoim przeznaczeniu do życia w luksusie i wygodzie,
Zapewne z tego samego miejsca się wzielo, co przekonanie mnóstwa zapuszczonych, otyłych i mało atrakcyjnych mężczyzn, że znajdą ładną i dbającą o siebie kobietę.
ciężko pracował i nie został stworzony do pracy i w ogóle to niech baba za niego pracuje.
@Dupxo7: to ja Ci to mówię wprost xD tzn. nie wierzę, że laska mogłaby utrzymywać chłopa, ale od zawsze wiedziałem, że ciężka praca to ostatnie co chcę w życiu robić i gdybym mógł to nigdy bym nie pracował
No w ta strone poszedl swiat. Lewactwo ma sie dobrze. I twierdzi ze wszyscy sa rowni ale tak rowni ze tylko faceci maja zpierdzielac :D To jest ta pozytywna dyskryminacja :D
Opcje sa 2:
1-wszyscy sa rowni i wtedy kobiety i mezczyzni zapierdzielaja tak samo (bo sa rowni)
2-nie ma tak ze wszyscy sa rowni i wtedy kazdy ma inne prawa, obowiazki, przywileje.
@Dupxo7: w Polsce przeszliśmy prosto z feudalizmu chłop-pan do współczesności. Stąd w naszych marzeniach sporo odniesień do dawnych czasów - np chłopki marzyły o leżeniu i pachnieniu jak jaśnie panie arystokratki
@Dupxo7: ano stąd się wzięło, że chłopy oczekują że kobita będzie pracować i dokładać swoje pieniądze do budżetu domowego, ale jednocześnie sama ma sprzątać i gotować w domu xD no i do tego to jest ta konserwatywna kultura której chcecie, gdzie prawdziwy mężczyzna umie zarobić tyle, że kobieta jedynie zajmuje się dziećmi w domu.
Jeszcze żadnego faceta nie spotkałem, który powiedziałby mi wprost, że on nie będzie ciężko pracował i nie został stworzony do pracy i w ogóle to niech baba za niego pracuje
@Dupxo7: ja Tak mówię? Jest równouprawnienie czy nie ma? Jak Julki mogą nic nie robić to ja też.
a skad wsrod facetow wywodzacych sie z przecietnych rodzin to poczucie, ze oni zostana drugimi bezosami,
@KarolWojtylowski27: o czym ty bredzisz. jeszcze nie slyszalem, zeby ktos twierdzil ze zostanie bezosem. natomiast duzo ludzi rezygnuje z potencjalnie dochodowych i przelomowych biznesow ze wzgledu na prawo (albo niepewnosc jak przy krypto, albo w ogole szkodliwe regulacje) taki uber gdyby powstal w pl zalozony przez polaka mialby n-----------e tyle grzywien i kar ze
@KarolWojtylowski27 milionerem to ja już jestem dzbanie. W USA pewnie byłbym miliarderem. Kto będzie pracownikiem? Takie geniusze jak ty ewidentnie wystarczająco dużo was ;)
Także moje pytanie brzmi: skąd u Polek nagle w 2 pokolenia narodziło się przekonanie o własnej zajebistości i skąd wzięły się te hrabiowskie ciągoty do "leżenia i pachnienia"? Jeszcze żadnego faceta nie spotkałem, który powiedziałby mi wprost, że on nie będzie ciężko pracował i nie został stworzony do pracy i w ogóle to niech baba za niego pracuje. Za to spotkałem mnóstwo dziewczyn, które ani prac domowych nie chcą wykonywać ani nie garną się do ciężkiej i ambitnej roboty. W żywe oczy rzucą ci tekstem, że to ty masz zaiwaniać, a one sobie będą chodzić do fryzjera i na paznokcie. Sorry różowe, ale nie jesteście hrabiankami.
Z drugiej strony to my faceci (idioci) daliśmy sobie wkręcić, że "kobieta nie powinna ciężko pracować". KOBIETY KLAS NIŻSZYCH (99% ogółu) ZAWSZE CIĘŻKO PRACOWAŁY. I to nie podlega żadnej dyskusji. Rzygać mi się chcę jak my, całe społeczeństwo, zaczęliśmy traktować kobiety jak jakieś upośledzone szlachcianki. G---o, urodziły się jako chłopki i robotnice to mają zapieprzać razem ze wszystkimi.
#p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Do prawie każdej kobiety jest obecnie kolejka śliniących się frayeróf, psujących rynek
@Dupxo7: bo baby maja takie mozliwosci a faceci chetnie ich utrzymuja. Trzeba byc skonczonym frajerem zeby z tego nie skorzystac
Opcje sa 2:
1-wszyscy sa rowni i wtedy kobiety i mezczyzni zapierdzielaja tak samo (bo sa rowni)
2-nie ma tak ze wszyscy sa rowni i wtedy kazdy ma inne prawa, obowiazki, przywileje.
Albo 1 albo 2.
Najlepsze jest to, że te baby nawet by nie splunęły na tych chłopów co traktują ich jak istoty wyższe.
Komentarz usunięty przez moderatora
Zapewne z tego samego miejsca się wzielo, co przekonanie mnóstwa zapuszczonych, otyłych i mało atrakcyjnych mężczyzn, że znajdą ładną i dbającą o siebie kobietę.
@Dupxo7: to ja Ci to mówię wprost xD tzn. nie wierzę, że laska mogłaby utrzymywać chłopa, ale od zawsze wiedziałem, że ciężka praca to ostatnie co chcę w życiu robić i gdybym mógł to nigdy bym nie pracował
@kremenaros: To zajmuje sie domem czy robi kariere? No bo przeciez teraz sie robi kariere. Trzeba byc niezalezna (ale to facet ma placic)
@Dupxo7: ja Tak mówię? Jest równouprawnienie czy nie ma? Jak Julki mogą nic nie robić to ja też.
@KarolWojtylowski27: o czym ty bredzisz. jeszcze nie slyszalem, zeby ktos twierdzil ze zostanie bezosem.
natomiast duzo ludzi rezygnuje z potencjalnie dochodowych i przelomowych biznesow ze wzgledu na prawo (albo niepewnosc jak przy krypto, albo w ogole szkodliwe regulacje)
taki uber gdyby powstal w pl zalozony przez polaka mialby n-----------e tyle grzywien i kar ze
Kto będzie pracownikiem? Takie geniusze jak ty ewidentnie wystarczająco dużo was ;)