Wpis z mikrobloga

To że wyborcy Konfederacji to debile to rzecz wiadoma i oczywista, ale że sami Konfederaci są jeszcze głupsi to nie było aż tak oczywiste. Najpierw pomogli wsadzić na stołek snusiarza kibola, a jak są już niepotrzebni to zostaną zniszczeni. Mieli historyczną szansę wygrać wojnę i zniszczyć PiS, ale woleli wygrać bitwę by przegrać wojnę. Omamieni mrzonkami o wspólnych rządach. A za te kilka lat mogli być główną siłą na prawicy.

#sejm #bekazpisu #polityka
dr3vil - To że wyborcy Konfederacji to debile to rzecz wiadoma i oczywista, ale że sa...

źródło: 1000013522

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@donaldJretard: Ja naprawdę nie rozumiem, dlaczego Ukraińcy czy wyznawcy judaizmu mają mieć wyjątkowy status w Polsce. Pamiętam jeszcze dobrze wariactwo covidowe, gdzie niszczono ludziom życie. Może gdyby rząd polski był bardziej powściągliwy, to Braun miałby mniejsze poparcie?

@MatemXVI Otóż między Konfederacja a Nawrockim będzie miesiącem miodowy. Za 2 lata prawdziwy test
  • Odpowiedz
@Gieremek

jeszcze nie widziałem, żebyś napisał jakikolwiek merytoryczny komentarz poza p--------------m się do osób o innych poglądach.

Proszę bardzo, obrażanie ludzi ze względu na to, na kogo głosują świadczy o bardzo płytkim myśleniu. Ludzie z przeróżnych powodów głosują na różne ugrupowania, mają różne hierarchie wartości, doświadczenie życiowe itd. ja jako zwolennik Konfederacji głosowałem np. na Trzaska. Jedyne czego się nauczyłem to żeby nie traktować pisowców jako gorszych ludzi bo to do
  • Odpowiedz
wystarczyło poprzeć Tęczowego Rafałka? XD Słabe zarzutki macie

@KOLEGAMAMY: pomyśl logicznie. Kto ma podobne grupy wyborców z Konfederacją? PiS czy PO? Tylko nie mów, że jest ryzyko, że wyborcy Konfederacji obrażą się na Bosaka i Mentzena i zaczną głosować na TĘCZOWEGO Rafałka?

Zamiast osłabić ugrupowanie które walczy o głosy wyborców Konfederacji, Mentzen osłabił ugrupowanie na które ŻADEN wyborca Konfederacji NIGDY nie
  • Odpowiedz
Dlatego wole pisowców z ktorymi sie nie zgadzam niz opa ktory obraza ludzi bo głosują na daną partię.

@garrincha94: Wszystko fajnie, tylko że bazujesz na błędnym założeniu że pisowiec nie obraża osób głosujących inaczej niż on sam.
Ba, w kampanii wyborczej Zybertowicz, Pisowski profesor, wprost mówił o takich osobach że "wypisały się z polskości"
Gieremek - >Dlatego wole pisowców z ktorymi sie nie zgadzam niz opa ktory obraza ludz...

źródło: 1000010821

Pobierz
  • Odpowiedz
@Gieremek Nie nie nie, mówiłem tylko o pisowcach którzy potrafią uszanować inne poglądy. Nie wiem jaki to jest ich odsetek (może bardzo mało) ale na pewno tacy są i takich miałem na myśli. I prof. Zybertowicz na pewno do nich nie należy po tej wypowiedzi, którą mnie wnerwił, wpisał w schemat który opisałem, w mojej opinii skompromitował swój tytuł naukowy i obrażaził mnie tak samo jak op.
  • Odpowiedz
  • 14
fajna demokracja jak ktoś mówi żeby zostać w domu XD świetnie napisane, wiadomo lepiej żeby nie głosować tylko siedzieć w domu

@KOLEGAMAMY: Ciężko uwierzyć, że jesteś aż tak tępy. Równie dobrze mogli nakłaniać ludzi do wrzucenia głosu nieważnego. Nie poparcie żadnego z kandydatów to również opcja i wybór. Aż tak ciężko to zrozumieć? Nie pójście na wybory to też wybór i nie ma w tym nic niedemokratycznego. Nie musieli popierać
  • Odpowiedz
@ipkis123 dobra, osłabił by PiS ale jednoczenie zgubił bazę wyborców którzy przeżyli by z Konfy do pisu, najważniejsza jest własna baza wyborców a potem potencjalna. Strzelili by sobie w stopę głosując na Rafałka albo zostając w domu, nie mówię już co by się stało z państwem jakby rudy i spółka mieli otwartą drogę
  • Odpowiedz
@dr3vil ale Mentzen nie poparł żadnego kandydata XD namawianie na oddanie głosu nieważnego albo zostanie w domu to faktycznie mega demokracja. Jesteś taki od zawsze czy od Giertycha?
  • Odpowiedz
@garrincha94: ale OP nie obraża go za bycie wyborcą Pisu albo Konfy. Obraza go, bo prezentuje on zenukaco niski poziom, same pyskówki, whaaboutismy i inne niemerytoryczne chwyty. Op ma rację, a tamtego niech nwm, może. Go auto potrącić, byleby sie nie udzielał na Wykopie, bo zaniża poziom.
  • Odpowiedz
@dr3vil: gdyby te debile zagłosowali na Trzaskowskiego to teraz mielibyśmy rozpad PiSu na drobne kawałki i Konfederację na poziomie 30% poparcia. Ale to są debile, więc zaraz będziemy mieli rozpad konfederacji, a PiS na poziomie 30%
  • Odpowiedz
Ja naprawdę nie rozumiem, dlaczego Ukraińcy czy wyznawcy judaizmu mają mieć wyjątkowy status w Polsce. Pamiętam jeszcze dobrze wariactwo covidowe, gdzie niszczono ludziom życie. Może gdyby rząd polski był bardziej powściągliwy, to Braun miałby mniejsze poparcie?

@Pomorski_Wilk: Ukraińcy mają "wyjątkowy status", żeby urzędy się nie posrały przetwarzając kilka milionów wniosków naraz.

O wyznawcach judaizmu to nie będę pisał, bo nie wiem jakie przywileje sobie dla nich uroiłeś
  • Odpowiedz
@Tymajster

ale OP nie obraża go za bycie wyborcą Pisu albo Konfy.

Op: To że wyborcy Konfederacji to debile to rzecz wiadoma i oczywista [...]

Chyba jednak troche obraża, i nie tylko jego ale wszystkich wyborców konfy ;)
  • Odpowiedz
@dr3vil: no to jest ogolnie top kek w polityce. Jeżeli chodzi o polityków konfederacji to trzeba przyznać, że Mentzen akurat coś planował i próbował grać NA SIEBIE, ale Bosak i Wipler zdecydowali się zostać pazurami Kaczyńskiego byle dosłać ochłapy. Większość pozostałych po prostu robi jak im się powie. A co do wyborców to jakiekolwiek iluzje przestały działać, to ludzie w większości za pisem tylko PiS jest trochę 'passe' ich starzy
  • Odpowiedz
  • 1
@dr3vil ale czy rzeczywiście tak pomogli wygrać Nawrockiemu? Wg. mnie najważniejsze były wizyty u Mentzena, gdzie rozmowy odbywały się na równych warunkach. Tam Nawrocki w wielu kwestiach się ośmieszył, natomiast Trzaskowski wypadł bardzo dobrze.
Tpo tych rozmowach (bardzo popularnych) Konfa w zczasadzie nic do gadania nie miała, minimalnie wygrał Nawrocki, wygrało straszenie LPG w szkołach
  • Odpowiedz
  • 2
@Asd15

@dr3vil: no to jest ogolnie top kek w polityce. Jeżeli chodzi o polityków konfederacji to trzeba przyznać, że Mentzen akurat coś planował i próbował grać NA SIEBIE, ale Bosak i Wipler zdecydowali się zostać pazurami Kaczyńskiego

Zobaczymy jak to się potoczy, rzeczywiście Mentzen do piwa z Sikorskim i afery po nim cały czas podkreślał niezależność we kampanii, ale konfiarze go zjedli
  • Odpowiedz
  • 19
@dr3vil przed drugą turą, każdy rozsądny, widział ze jeśli Mentzen da jakiekolwiek sygnał do poparcia Nawrockiego to podpisze wyrok na Konfederację. Mentzen hasłem "on na pewno nie zagłosuje na Trzaskowskiego" zamknął jakąkolwiek drogę do rozliczenia pisu xd

Zresztą teraz mogą mowic co chcą. Kaczyński może ich opluwać w każdy sposób teraz, a po wyborach jak będą potrzebni do koalicji to Mentzen na kolanach pójdzie na Nowogrodzką.
  • Odpowiedz