Wpis z mikrobloga

To że wyborcy Konfederacji to debile to rzecz wiadoma i oczywista, ale że sami Konfederaci są jeszcze głupsi to nie było aż tak oczywiste. Najpierw pomogli wsadzić na stołek snusiarza kibola, a jak są już niepotrzebni to zostaną zniszczeni. Mieli historyczną szansę wygrać wojnę i zniszczyć PiS, ale woleli wygrać bitwę by przegrać wojnę. Omamieni mrzonkami o wspólnych rządach. A za te kilka lat mogli być główną siłą na prawicy.

#sejm #bekazpisu #polityka
dr3vil - To że wyborcy Konfederacji to debile to rzecz wiadoma i oczywista, ale że sa...

źródło: 1000013522

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dr3vil: tak szczerze to trochę współczuję Konfie. Mieli do wyboru albo głosować na Nawrockiego i pogodzić się z tym, że PiS dostanie przez to drugi oddech i zaczną się tarcia na prawicy albo głosować na Trzaskowskiego i modlić się o brak delegalizacji Konfy w imię walki z "faszyzmem", do czego przecież PO i Lewica od dawna robią przymiarki.
  • Odpowiedz
@dr3vil: Szczerze mówiąc, to z dwojga złego jednak lepiej dla Polski, żeby główną siłą na prawicy pozostał - mimo wszystkich wad - PiS, jeśli alternatywą ma być Konfederacja.
  • Odpowiedz
  • 1
@dr3vil dokładnie to mówiłem w tym roku mieli szansę być realnie drugą siłą a za 2lata nawet wygrać ale woleli cukierka w opakowaniu niż czekać na całego torta. Nawet moje konfiarskie szczury w pracy narzekają na pis a przez pół roku to jak jedni bracia byli ()
  • Odpowiedz
To że wyborcy Konfederacji to debile to rzecz wiadoma i oczywista, ale że sami Konfederaci są jeszcze głupsi to nie było aż tak oczywiste. Najpierw pomogli wsadzić na stołek snusiarza kibola, a jak są już niepotrzebni to zostaną zniszczeni. Mieli historyczną szansę wygrać wojnę i zniszczyć PiS, ale woleli wygrać bitwę by przegrać wojnę. Omamieni mrzonkami o wspólnych rządach. A za te kilka lat mogli być główną siłą na prawicy.

@dr3vil
  • Odpowiedz
Mieli historyczną szansę wygrać wojnę i zniszczyć PiS, ale woleli wygrać bitwę by przegrać wojnę.

@dr3vil: A może zniszczyli KO?

To że wyborcy Konfederacji to debile

Zgadnij, dlaczego "debile" nie zagłosowali, tak jak Ty chcesz, tylko złe odpowiedzi proszę.
  • Odpowiedz
@dr3vil: skisne jak konfa zrobi koalicje z PO xD bo jesli nie to z pisem? Rzad powstać musi a wszystko na to wskazuje ze konfa jako trzecia bedzie rozdawać karty. Śmiechem żartem trzeci wynik jest lepszy niż pierwszy czy drugi
  • Odpowiedz
Nie zagłosuje na nich, bo mam do wyboru Konfederację i Brauna

@Pomorski_Wilk: xDDD

Nie zagłosuję na PiS, ale za to zagłosuję na przybudówki PiSu. Mam wybór mordo xD
  • Odpowiedz