Wpis z mikrobloga

Post z serii #csiwykop i prośba o sprawdzenie waszych perfum Lattafa.

Short story: ostatnio jest dosłownie zalew podrobionych arabów sprzedawanych w tych samych cenach, co oryginalne. I tak, arab, który jest p-----ą ma p-----ę, ale takich czasów dożyliśmy. Przykładowo taki sklep jak Marcel_perfumy na Allegro sam mi przyznał, że sprzedaje fejury.
Niestety hologramy zostały skopiowane bezbłędnie, a różnice we flakonach i pudełkach są prawie nie do zauważenia.

Zacząłem sobie weryfikować nowo kupionego Asad Bourbon. Podobno jednym z najprostszych metod do weryfikacji to atomizer - w ori powinien być miejszy, a końcówka rurki zwężona. W teorii wszystko się zgadzało, aż zacząłem kopać dalej i sprawdzać swoje pozostałe Araby. No i tak:

Tutaj prośba i pytanie do posiadaczy Lattafa Khamrah Qahwa oraz Lattafa Fakhar Femme - jak wyglądają Wasze atomizery?

1. Lattafa Khamarh Qahwa - teoretyczny fake - sprzedawca ZapachWschodu przez Allegro​
2. Lattafa Fakhar Femme - teoretyczny fake - sprzedawca Allegro
3. Lattafa ASAD Bourbon - możliwy fake - sprzedawca OLISKO przez Allegro
4. Lattafa ASAD - teoretycznie oryginał - sprzedawca Amazon
5. Lattafa Fakhar - teoretycznie oryginał - sprzedawca perfumy-marzen przez Ceneo

#perfumy #lattafa
BetPay - Post z serii #csiwykop i prośba o sprawdzenie waszych perfum Lattafa.

Short...

źródło: lattafa

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BetPay: sprawdzilem u zony damskiego fakhara i atomizer jest identyczny a mamy go juz sporo czasu i bezposrednio z lattafa.de (obecnie fragra.de).
  • Odpowiedz
Przykładowo taki sklep jak Marcel_perfumy na Allegro sam mi przyznał, że sprzedaje fejury.

@BetPay: jakbyś tak coś u nich kupił i jeszcze dostał paragon, ale by ich skarbówka dojechała
  • Odpowiedz
@BetPay: U mnie Khawa wygląda tak samo, a kupowałem ze dwa lata temu w którymś ze sklepów na perfumehub, na pewno nie tym z allegro. Zresztą miałem możliwość porównania z 100% oryginałem i pachnie tak samo, więc raczej fejura nie mam.

Przykładowo taki sklep jak **Marcel_perfumy** na Allegro sam mi przyznał, że sprzedaje fejury.

Nie mogę go znaleźć na perfumehub. Jak go tam nie ma, to wysokie prawdopodobieństwo, że sprzedaje
  • Odpowiedz
@BetPay: PerfumeriaOLISKO z allegro sprzedaje podróby? Konto mają tylko parę miesięcy, ale prawie 3700 pozytywów i niewiele negatywów (większość o niestarannie zabezpieczoną przesyłkę)
  • Odpowiedz