Wpis z mikrobloga

Jak macie raka lub poważną chorobę, nie liczcie na NFZ.
53 minuty próbowałem się dodzwonić do rejestracji szpitala wojskowego we Wrocławiu. Byłem 13 jak zadzwoniłem. Po 53 minutach kiedy połączenie przerwano byłem 9.
Płać grzecznie składkę zdrowotną i zdychaj jakbyś chciał z niej skorzystać( ͡° ͜ʖ ͡°).
#wroclaw #medycyna #zdrowie
NaglyAtakGlazurnika - Jak macie raka lub poważną chorobę, nie liczcie na NFZ.
53 minu...

źródło: Screenshot_20250903-115145__01

Pobierz
  • 203
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Podajesz przykład USA, jako systemu do którego warto dążyć xD^xd, to jest hit ponad hity.

@NiebinarnyDziadekFranek: Jak nauczysz sie czytac ze zrozumieniem to sie odezwij. Ja caly czas powtarzam ze nie ma co porownywac innych krajow.

Ale jak widac ci to umknelo. Naucz sie czytac a potem sie wypowiadaj.
  • Odpowiedz
Chyba, że czekałeś 15 lat aż Ci połowa zębów zgnije i musisz faktycznie wywalić z 5k na leczenie

@Kiro: kolega przybywa z 2005? 5k to ci teraz na 1 implant nie wystarczy. Jak zapuścisz sobie gębę to 50k będzie mało

leczenie zębów nie należy do najtańszych, ale też ceny nie są zaporowe

@Kiro: dokładnie to napisałem. Ceny zabiegów stomatologicznych są relatywnie niskie, a Polaków i tak na nie
  • Odpowiedz
@NaglyAtakGlazurnika: akurat temat składki zdrowotnej to ciekawy wątek. Polska przeznacza prawie najmniej pieniędzy na ochronę zdrowia. Jest chyba 3 od końca w całej UE. 1100 euro vs średnia europejska 3500 euro na mieszkańca. Tylko nikt nie mówi że jest beznadziejnie finansowane, a ostatnie pomysły polityków polegały by zmniejszyć podatek zdrowotny dla przedsiębiorców kosztem reszty społeczeństwa.
Tego typu frustracje słusznie rodzą niechęć do systemu ochrony zdrowia i jeszcze bardziej napędzają ludzi.
  • Odpowiedz
@Kiro: albo wystarczy plomba, która gdzieś od spodu jest nieszczelna i po 10 latach od włożenia tej plomby masz zęba do wyrzucenia. Skąd wiem? Bo właśnie tak miałem. I nic nie dały regularne kontrole i ściąganie kamienia. No ale wykopek ekspert wie lepiej.

@Ogau: To albo miałeś pecha i Ci się ząb zepsuł całkowicie bezobjawowo i bezboleśnie, albo dentysta dał d--y że nie zauważył (nie robiłeś w tym
  • Odpowiedz
@paula_pila Nie mam raka, ale na DILO się załapałem. Po groźnym upadku i zrobionym prywatnie rezonansie wyszło, że mam jakąś narośl w miejscu migdałka, który okazał się nie groźnym naczyniakiem. Jak to wyglądało w praktyce? Laryngolog otworzył procedurę DILO, na następny dzień miałem już w zasadzie z marszu badanie laparoskopem przez połowę oddziału otolaryngologii na Weigla, na następny dzień rezonans konkretnego wycinka i kilka dni później jeszcze przed opisem ordynator zlecił
  • Odpowiedz
@NaglyAtakGlazurnika: To to nic. Ja się dowiedziałem, że w rejestracji do specjalistów w pewnym szpitalu w ogóle nie odbierają telefonów - można na niego dzwonić, ale jak to jedna z pań w rejestracji powiedziała po prostu nie ma po co, bo nikt go nie odbiera :) Zajebiście.
  • Odpowiedz
sprywatyzowac calkowicie lub czesciowo)

@gorzki99: no pewnie, bo Medicover działa luksusowo i bez zarzutu ( ͡° ͜ʖ ͡°) sami zadowoleni użytkownicy
  • Odpowiedz
nie robiłeś w tym czasie RTG zębów

@Kiro: robiłem kilkukrotnie. Punktowe i panoramy. Jeszcze jakieś pomysły, żeby nie przyznać, że p--------z głupoty? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak w 2010 (nie 2005 :D) byłem na NFZ to mi na żywca robili bo za znieczulenie trzeba było płacić a nie miałem przy sobie kasy. Dobrze że mi na krechę zrobiła

@Kiro: a mi trzy ósemki wyrwali
  • Odpowiedz
@NaglyAtakGlazurnika w Wojskowym dostałem kiedyś skierowanie na cito do ich poradni kardiologicznej...na za cztery lata. Po czym wybuchł Kaszel19 i mi odwołali wizytę XD dobrze, że potem mój organizm sam postanowił wysłać mnie na SOR z migotaniem przedsionków, to mi temat na Fieldorfa ogarnęli w kilka miesięcy.
  • Odpowiedz
Prosilem i pokazywalem ze porownywanie nie ma najmniejszego sensu. Mowimy o pl a nie usa.

Pracuje, odprowadzam skladki i podatki. Mimo to chodze prywatnie. Co sie dzieje z moja skladka?

I tak na koniec - "tylko NFZ cie wyleczy jak bedziesz mial raka" A jak nie bede mial?

Ilu
  • Odpowiedz
robiłem kilkukrotnie. Punktowe i panoramy. Jeszcze jakieś pomysły, żeby nie przyznać, że p--------z głupoty? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Ogau: ale gdzie p------ę głupoty? Na przykładzie Twojej zepsutej plomby i zęba który się rozsypał tak niespodziewanie, że na RTG nic nie było widać, chcesz mi powiedzieć, że Polacy dbają na bieżąco o zęby, a i tak ich nie stać na leczenie? xD
Nah, dalej uważam, że jak
  • Odpowiedz